fakti.bgИма едно правило, което е силно препоръчително да се спазва

...
fakti.bgИма едно правило, което е силно препоръчително да се спазва
Коментари Харесай

Основен принцип при смяна на гума с джанта

fakti.bg

Има едно предписание, което е мощно целесъобразно да се съблюдава при промяната на колело на автомобил и което постоянно се подценява даже и от професионалните гумаджии. А то е просто, само че би трябвало да се запомни. Тази рекомендация е на немските експерти от TUV, които ни поучават по какъв начин да инсталираме гумите и джантите на автомобила.

Препоръчително е болтовете или гайките (в взаимозависимост от модела) да се стягат в тъкмо избран ред. За главина с четири болта (гайки) последователността е следната: 1-3-4-2, за главина с пет болта (гайки) - 1-4-2-5-3, а за такава с шест - 1-4-5-2-3-6.

Ако този принцип на монтиране и стягане не се съблюдава рискувате колелото да застане изкривено, което предизвиква непредсказуемо държание на автомобила на пътя. Броенето може да става от всяка една от дупките (шпилките), само че е значимо да се съблюдава методиката, разказана нагоре.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР