fakti.bgДобре е да проверите гумите си минимум за две неща:

...
fakti.bgДобре е да проверите гумите си минимум за две неща:
Коментари Харесай

Проверете гумите си преди пътуване

fakti.bg

Добре е да ревизирате гумите си най-малко за две неща: вярно налягане и задоволителна дълбочина на протектора. Това ни поучава специалистът от Nokian Мартин Дражик. Според него дълбочината на протектора е изключително значима при дъждовно време през лятото.

Когато завали изненадващо и дъждът стартира да залива пътната настилка, има риск неприятните гуми да не се оправят с изтласкването на огромното количество вода, което може да докара до аквапланинг. Сигурната автомобилна гума има най-малко 4 милиметра протектор.

Трябва да ревизирате и налягането на гумите. Пътуването за отмора нормално е обвързвано с цялостен с хора и багаж автомобил, тъй че е нужно настроите гумите си за цялостно натоварване и даже с една десета над предписанието.

Правилната стойност на налягането може да бъде открита в управлението на автомобила, отвътре на капачката на резервоара или на B-колонката при отворена шофьорска врата. Правилното налягане понижава разхода на гориво, усилва живота на гумите и прави шофирането по-безопасно.

Проверете страничните стени и протектора на вашите гуми за всевъзможни пукнатини, цепнатини и издатини. Проверете и главните канали. Всички огромни камъчета, които са заседнали в главните канали, ще обхванат по-дълбоко в гумата по време на шофиране и могат да причинят щета на гумите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР