Фактът, че този младеж е задържан близо 24 часа след

...
Фактът, че този младеж е задържан близо 24 часа след
Коментари Харесай

Адвокат за думите на Борисов за хакера вълшебник: Фактът, че е задържан толкова бързо отнема част от вълшебството му

Фактът, че този юноша е арестуван близо 24 часа по-късно, което е направил, лишава част от вълшебството му. Аз познавам доста положителни ИТ експерти, които оказват помощ гратис на страната, само че хакерските офанзиви не престават да се случват.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия юрист Димо Господинов, който е експерт в областта на отбраната на персоналните данни, във връзка хакерската офанзива против Национална агенция за приходите. "Очаквам всеки миг Национална агенция за приходите да осведоми потърпевшите от хакерската офанзива. В това съобщение би трябвало да се даде повече информация за характера на теча, както и положителни образци за отбрана на персоналните данни от възможни бъдещи офанзиви. Всеки, който има информация, че е потърпевш от този теч, би трябвало да подаде тъжба до Комисията за отбрана на персоналните данни. Всеки може самичък да пази правата си и в съда, само че това ще се случи едвам, откакто завърши производството на КЗЛД. Тогава, в случай че има някой незадоволен, той ще може да заведе правосъден иск. При следствието на КЗЛД би трябвало да стане ясно кава тъкмо информация е изтекла. На доктрина е допустимо Национална агенция за приходите да бъде санкциониран, което значи, че страната ще си реалокира едни пари от единия джоб в другия. За мен най-вероятно ще бъдат предписани избрани ограничения за възстановяване на отбраната на масивите на Национална агенция за приходите и организацията ще бъде санкционирана, с цел да има някакъв публичен отзив, само че не желая да предсказвам. Не съм уверен на 100%, че страната прави всичко допустимо, с цел да има добра отбрана против тези офанзиви. Надявам се на по-малко произшествия и повече сигурност ", съобщи още Господинов.

Заедно с него посетител в студиото беше и специалистът по киберсигурност Борислав Сестримски. "Всеки самичък взема решение дали да бъде от бялата или от черната страна. Всеки самичък взема решение за кого и за какви пари да работи. Всеки, който е решил да работи за страната, би трябвало да получи възторженостти. Имам наблюдения върху киберсигурността на компаниите, с които работим, и мога да кажа, че равнището от ден на ден и повече се повишава. Тук приказваме за усъвършенстване на комплектността на знанията в тази област, а не толкоз за средства. Според мен, даже хакерът да не се беше похвалил самичък за офанзивата, този теч на данни щеше да се засече при тестване на осведомителните системи. Не мога да приказвам кой е отговорен в тази ситуация. Трябвало е да бъдат взети превантивни ограничения за отбраната на тези системи. За мен страната прави всичко допустимо, с цел да има добра отбрана против киберпрестъпността ", сподели още Сестримски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР