Фактът че срещата във Варна се коментира означава, че българските

...
Фактът че срещата във Варна се коментира означава, че българските
Коментари Харесай

Външният министър: Надявам се Ердоган да не тропа по масата

Фактът че срещата във Варна се разяснява значи, че българските жители осъзнават какъв брой е значима. Това разяснява от морската столица пред bTV външният министър Екатерина Захариева.

" По време на Съвета на външните министри всички сътрудници поздравиха България за тази среща и подчертаха какъв брой е значима тя за нормализиране на разговора с Турция “, разкри Захариева.

" Въпреки обтегнатите връзки с Кипър, с Гърция, всички водачи са упълномощили огромно доверие на нашия министър председател за това тази среща да даде подтик на нормализиране на разговора с Турция “, добави тя. Относно изказванията на социалистите, че България няма да пази националните интереси на тази среща, в това число и по въпроса с тракийските българи, Захариева разяснява: " Това е среща ЕС-Турция. Това не е двустранна среща. Аз съм уверена, че от Българска социалистическа партия го знаят, само че подвеждат българските жители. Всеки път, когато нашият министър председател има двустранни срещи, пази ползите на България “.  

Според нея, въпросът за обезщетяването на бежанците от Тракия се слага " в подтекста на политическите дивиденти. " Аз желая да попитам Българска социалистическа партия от 1992 година са били в ръководството, имали са и президент, за какво не са го решили? “, сложи въпроса Захариева. Тя посочи, че през есента ще има съвещание на обща комисия, която ще се занимава с нерешените въпроси.   По думите ѝ, всичко това са " спекулации, които се пробват да изместят вниманието от триумфите на българската външна политика “. " Разбира се, нормализиране на връзките ЕС-Турция дава отговор на българските ползи “, добави тя.

Зхариева посочи, че турската страна слага въпроси, свързани с българските изселници в Турция. На въпрос дали турският президент " ще тропа по масата “ във Варна, тя отговори: " Попитайте Ердоган. Надявам се да не тропа, уповавам се да бъде разговор “. Какво България ще завоюва от тази среща външният министър заключи по този начин: " Сигурност, продължение на съглашението за бежанците по този начин, че да няма напън по българската граница ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР