Фактът, че отвориха ресторанти и молове не бива да бъде

...
Фактът, че отвориха ресторанти и молове не бива да бъде
Коментари Харесай

Отварянето на моловете и ресторантите не предполагало, че ще има балове през май

Фактът, че отвориха заведения за хранене и молове не трябва да бъде в интерес на провеждането на абитуриентските балове.

Това съобщи просветителният министър Красимир Вълчев пред bTV.

По думите му макар либерализирането на ограниченията, заплахата към момента не е отминала и би трябвало да сме внимателни.

В момента към момента не е оправдано да рискуваме, също така балът е тържество, което може да се организира и на малко по-късен стадий - в края на юни или през август може да се съберат, акцентира Вълчев.

Същото важи и за празненствата по случай 24 май - такива тази година не се плануват и ще правят отстъпка място на виртуални начинания.

Междувременно през юни и юли ще има спомагателни присъствени занятия навън за възпитаници, които не са имали достъп до онлайн часове.

" За тях ще има действия за превъзмогване на просветителни компликации. Част от тях ще повторят, част от тях ще доучват ", уточни Вълчев.

По отношение на отварянето на детските градини, той съобщи, че чакат приблизително 50% от децата да тръгнат на детска градина.

На по-късен стадий е допустимо и тестването на учителите в градините. А в случай че някой се окаже позитивен за COVID-19, няма да се затварят цели градини, а единствено групи, изясни Вълчев.

Във връзка с решението тази година да отпаднат съвсем всички изпити за банкет в СУ, като се изключи някои специалности, министърът съобщи, че това не е компромис, тъй като държавният зрелостен изпит не може да се каже, че е по-лесен от този за висшето учебно заведение за реализиране на отлична оценка.

Нямаме съображение да твърдим, че ще влязат възпитаници с по-ниски резултати. Държавните зрелостни изпити се постановиха като справедлива оценка, добави Вълчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР