Фактът, че опитът за преврат бе осуетен, ще послужи като

...
Фактът, че опитът за преврат бе осуетен, ще послужи като
Коментари Харесай

Неуспелият опит за преврат в Турция е вдъхновение за всички, живеещи под диктатура, смята Ердоган

Фактът, че опитът за прелом бе осуетен, ще послужи като източник на вяра и ентусиазъм за всички хора, живеещи под тирания, написа турският президент Реджеп Ердоган в материал за английския вестник " Гардиън ", кръстен " Година след опита за прелом Турция пази демократичните полезности ". " Заедно народът на Турция не разреши на въоръжена група да му отнеме демокрацията, свободата и метода на живот ", написа още турският президент.

Според турските управляващи Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО) на живеещия в Съединени американски щати мюсюлмански просветител Фетхуллах Гюлен стои зад опита за прелом. " Продължаващите старания на моето държавно управление да изправи пред правораздаването Фетхуллах Гюлен и неговите почитатели не са значими единствено за Турция, а за демокрацията на всяко друго място, написа Ердоган.

В публикацията си турският президент подлага на критика съдружниците на Турция поради това, че не са изразили взаимност със страната след опита за прелом, като прибавя, че тяхното " двуличие и двойни стандарти " са засегнали турския народ. " За страдание съдружниците на Турция, изключително нашите другари на Запад, не бяха в положение напълно да схванат значимостта на това, което се случи. Вместо да изразят взаимност към моите сънародници редица западни държавни управления и институции избраха да изчакат по какъв начин ще се развие рецесията ", добавя Ердоган.

Той показва неодобрение, че другари и съдружници на Турция са дали леговище на " десетки високопоставени гюленисти ". " Днес западните водачи имат опцията да изберат сред разновидностите да продължат да са солидарни с терористите или да завоюват още веднъж благосклонността на турския народ ", прибавя Ердоган в публикацията си.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Опит за прелом в Турция (291)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР