Фактът, че има недостиг на , е причина да има

...
Фактът, че има недостиг на , е причина да има
Коментари Харесай

Ася Паскалева: Приоритизирането на групи за ваксиниране не е медицински, а етичен въпрос

Фактът, че има дефицит на, е причина да има добре премислен проект за имунизиране и когато имунизациите да налични, те да бъдат разпределени вярно и заслужено, разяснява в изявление за БНР, шеф на Българския център по биоетика.
Утре Българската общественост за демократична народна власт (БОЛД), Българският хелзинкски комитет (БХК), Българският център по биоетика и Сдружение „ Маргиналия “ провеждат онлайн полемика на тематика „ Справедлив ли е имунизационният развой против в България? ”
В множеството страни проектите за имунизация, които са създадени, са сложени на доста солидна етична и правна основа. Такава аргументация в нашия проект липсва, счита Ася Паскалева. По думите ѝ проектът доста съществено куца, а зелените коридори са съдействали в допълнение за безпорядъка.
Ако погледнем създателите и групите, основали българския имунизационен проект, това са главно специалисти от региона на медицината. В доста от страните обаче главната група е формирана от специалисти по нравственос и адвокати, а медиците оказват помощ с обстоятелства, означи Ася Паскалева.
„ Самото приоритизиране не е медицински въпрос. Това е въпрос на полезности, на нравственос, на правна система, на политическо ръководство на страната “, акцентира Паскалева.
 Ваксиниран съм против ковид. Спасих се. Вярно, само че не напълно Ваксиниран съм против ковид. Спасих се. Вярно, само че не напълно
Свойствата на имунизациите против новия ковид SARS-CoV-2, който провокира заболяването COVID-19, провокират извънредно доста спекул...
Тя е оптимист, че имунизационният проект може да се поправя. „ Това би трябвало да е незабавна стъпка, да се направи доста скоро, доста бързо, с присъединяване на доста необятен профил от специалисти, в това число представители на цивилен групи и на уязвими групи. “
Има все по-ясно позитивно отношение към имунизациите, уточни още Ася Паскалева. По думите й не хаосът с разпределението на имунизациите оказва помощ са това.
„ Ваксини ще продължат да са нужни. По същия метод ще се действа, както с имунизациите против грипа “, добави Паскалева.
Според нея от години имаме проблем както с доверието в политиците, по този начин и с доверието в здравната система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР