Фактът, че Европа вече е започнала да използва зимните запаси

...
Фактът, че Европа вече е започнала да използва зимните запаси
Коментари Харесай

Европа вече използва газа, съхраняван за ползване през зимата. В мрежата: Сами се наказаха

Фактът, че Европа към този момент е почнала да употребява зимните ресурси от газ, е красноречиво доказателство за това какъв брой добре е живяла Европа за сметка на Русия, следва от мненията в обществените мрежи.

В обществените мрежи се разисква новината, че Европа към този момент е принудена да употребява запасите от газ, създавани за ползване в пика на идния зимен сезон. Хората споделят, че по-близо до зимата ще бъде още по-зле. И това се случва при изискване, че Газпром единствено малко завинти клапана. Редакторите на ИА REGNUM са избрали най-характерните преценки.

„ Те сами се натресоха на неприятностите, време е самите европейци да си оправят нещата между тях и да не упрекват Русия за всичките си неточности и различия. Студът ще им помогне за това “, споделя Игор Рогатин.

„ Нищо ужасно. Скоро ще се отопляват с хартийките си, наречени „ евро “, споделя Нейл.

„ А къде са толкоз разпиареният американски LNG, „ зелените технологии “ и прочие простотии? “Зимата идва” ©”, напомня Михаил Андреев.

„ Вместо газ да им продадем валенки, ватенки и шапки - ушанки, с цел да не замръзнат “, предлага Сергей.

„ Не се занимавайте с тези европейски нацисти “, споделя мнението си Анатолий Федоров.

„ Бумерангът на „ адските наказания “, откакто не откри цел в Русия, се върна в Германия и ги удари мощно по джоба. И какъв брой още от тях ще се върнат и ще им набият цицини! Време е да се запасим с пуканки “, иронизира Алексей.

“ Засадиха картофите на 25 май, изкопаха ги на 26 май. Защо толкоз рано? Искаме да ядем. Обаче в действителност по този начин се получава”, спомня си по този мотив остарелият виц Владимир Седой.

Добре знае се: „ Не копайте яма за Русия, вие самите ще паднете там. Е, ето, паднаха. И ще бъде ох, какъв брой мъчно да се измъкнат от зимната яма “, споделя Федор Шмелев.

Студът отрезвява горещите глави. Нека си спомнят Сталинград, Москва “, предлага Андрей Щайн.

„ Топлината е отпускаща. Хладината е е ободряваща. Студът отрезвява. Главата се просветлява, нелепостта си отива! “, съгласнява се Светлана.

„ Всъщност цялата тази история с турбината е доста показателна. Няма значение дали турбината е повода или мотив, значимо е какво сме посочили на Европейски Съюз, - по какъв начин в действителност може да бъде, когато се откажат от газа, а не както описват европейските политици. Трябва да използваме наличните принадлежности по-често, както и да спрем да играем по разпоредбите, които отдавна никой не съблюдава “, споделя Алексей Николаевич.

Говорим за решението на Газпром да спре работата на газовите турбини на Siemens заради проблеми с техния ремонт.

„ Газпром “ единствено малко завинти клапана … “, означи Наталия Ковалева.

„ Сименс към момента ли няма да анулира глобите? Не? Да изчакаме още малко.Едва в този момент стартира да се обрисува какъв брой добре е живяла Европа за сметка на Русия “, счита Андрей.

„ Европа би трябвало да се радва, зависимостта от Руската федерация свършва! Съединени американски щати ще прокарат газопровод на дъното на океана и ще ви доставят газ! Радвайте се! Те сами се наказаха, а Полша вероятно е изцяло възхитена! “- показа Станислав Соловьов.

„ Сименс не може да извърши отговорностите си за поддръжка на турбините заради глобите на Европейски Съюз – и ние не можем да изпомпваме газ в Европейски Съюз. Замръзнете и закривайте производствата. А ние си имаме и други купувачи ”, споделя Денис.

“ Още едно удостоверение на поговорката - седем пъти мери, веднъж режи. Анализаторите на Запада си заслужиха „ двойка “-та, ще оставят хората да мръзнат и гладуват през зимния интервал. Толкова се опасяват от Америка или ненавиждат Русия? Не е ясно “, споделя Олга Минакова.

„ Е, в този момент зимата ще сложи всичките точки над „ И “. Тогава ще забележим чия политика е по-перспективна “, счита Николай Федорович.

Както REGNUM заяви, Gas Infrastructure Europe заяви, че Европа е почнала да изразходва зимните газови запаси. В същото време се изяснява, че размерът на газа, съхраняващ се в хранилищата е намалял за първи път от средата на април. Спадът на доставките засегна Франция, Италия, Германия и Австрия.

Освен това в някои страни лятната горещина настъпи по-рано, тъй че се постанова да се употребяват климатиците по-активно.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР