Фактът, че децата учат най-добре чрез игра, е отдавна известен

...
Фактът, че децата учат най-добре чрез игра, е отдавна известен
Коментари Харесай

Образование чрез развлечение за децата от всички възрасти

Фактът, че децата учат най-добре посредством игра, е от дълго време прочут на педагозите и родителите и всички, които се интересуват от тематиката. Родените в цифровата епоха деца, обаче, имат потребност от различен вид игри и интерактивни платформи за учене, с които да се забавляват, до момента в който натрупат нови познания и умения – интерактивни и софтуерни.

Дори и гледането на телевизия, когато е с подбрано наличие, може да бъде от изгода за ученето на нови и вълнуващи неща от най-малките.

Пример за това е новият български канал Super Toons, който А1 включи неотдавна в селекцията с ТВ канали, още в деня на старта му. Замисълът на основателите му е да предлага стратегия с привлекателно, потребно, безвредно и безвредно за децата наличие тъкмо за „ обучение посредством забавление “. Този род в последно време е прочут и като edutainment.

Super Toons е предопределен за най-малките телевизионни фенове – на възраст от 3 до 12 години. Адаптираните на български език детски филми и сериали, като „ Пчеличката Мая “, „ Смърфовете “ и „ Мечето Падингтън “ евентуално ще донесат приятни мемоари и на родителите. Те могат да са спокойни, че децата им освен се забавляват, до момента в който гледат телевизия, само че и развиват креативното си въображение и сигурно не гледат нападателни герои, които да им въздействат зле.

Сред основните заглавия в програмата на Super Toons с изключение на типичен анимации, познати на възрастните, има и доста нови, обичани от дребни и огромни сериали, като „ Маша и Мечокът “, „ Артур и Минимоите “, „ Клуб Уинкс “, „ Леонардо да Винчи “, “Строителят Боб “ и „ Пожарникарят Сам “. Продължителността на програмата на Super Toons е 24 часа, 7 дни в седмицата. Той е разполагаем на ТВ клиентите на А1 без спомагателна такса.

Образованието посредством забавление има приложение и при по-големи деца. Родителите на учениците също има благоприятни условия да вкарат интерактивен игрови детайл, с който да оказват помощ за по-лесно и прелестно учене на уроците вкъщи. А1 предлага интерактивно наличие от e-prosveta.bg за учениците и техните родители.

Разнообразието от цифрови и интерактивни учебници, както и доста други просветителни запаси с мултимедийната платформа e-просвета, е добър метод за децата на цифровата епоха да учат по нов и съвременен метод, без значение от епидемиологичната конюнктура.

Достъпът до платформата е вероятен с разнообразни проекти на А1, както и посредством свободни абонаменти за потребителите, които нямат други услуги от телекома. С интерактивните учебници, нов таблет и спомагателни мегабайти, предлагането от А1 и „ Просвета “ е много атрактивен вид както за първолаци, по този начин и за гимназисти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР