Факт №1Много деца, които развиват алергия към фъстъци, са имали

...
Факт №1Много деца, които развиват алергия към фъстъци, са имали
Коментари Харесай

5 изненадващи факта за алергията към фъстъци

Факт №1

Много деца, които развиват алергия към фъстъци, са имали екзема като бебета

Експертите считат, че двата казуса са свързани. При бебета с атопичен дерматит кожата е люспеста и сърбяща. Когато фъстъченият протеин влезе в контакт със засегнатата кожа на бебето, той може да влезе в кръвта и да сътвори хранителна алергия или сензитивност. Всъщност множеството хранителни алергии, в това число към яйца, соя, пшеница и краве мляко, се развиват по този метод, след в началото излагане през кожата.

Факт № 2

Малко евентуално е следи от фъстъци да провокират тежка реакция

Ако имате дете с алергия към фъстъци, може да сте изкушени да се пазите от всички артикули с каквато и да е диря от фъстъци, като избягвате изцяло това, което специалистите назовават „ защитно етикетиране “. Въпреки това етикетите на храни, които споделят неща като „ може да съдържат фъстъци “, „ следи от фъстъци “ или „ създадено в оборудване с фъстъци “, евентуално не са на артикули, които ще провокират проблем. Само в 10% от продуктите, в които е посочено, че „ може да съдържа фъстъци “, се открива фъстъчен протеин.

Факт № 3

Смъртта от алергии към фъстъци е доста рядка

Ако вие или обичан човек сте алергични към фъстъци или друга храна, страхът от съдбовна реакция е действителен. И въпреки всичко, до момента в който до 5% от популацията на Съединени американски щати е страдало от анафилаксия – тежка, евентуално животозастрашаваща алергична реакция, която може да се появи в границите на секунди след излагане на нещо, към което сте алергични – рискът от съдбовна анафилаксия при алергия от фъстъци е по-малък от 1%.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР