Факт е първият арест във Врачанско за нарушение в деня

...
Факт е първият арест във Врачанско за нарушение в деня
Коментари Харесай

Само в BulNews! Първи арест в изборния ден, задържаха съпруга на кандидат-кмет на БСП

Факт е първият арест във Врачанско за нарушаване в деня на изборите, научи първо организация BulNews.
Преди минути е бил арестуван брачният партньор на кандидат-кметът на Българска социалистическа партия в село Девене Нада Велчева. Мъжът към този момент е наведен в районното ръководство на полицията във Враца. Семейството е от ромски генезис.
Иван Велчев е упрекнат за нарушение на изборните правила и публичния ред. Има и подозрения за пазаруване на гласове.
По неоспорим метод е открито, че стои в изборната секция, без да има право на това. Снимал е хората, които гласоподават и вдигал кавги на комисията. Твърдял, че е покровител от Българска социалистическа партия, само че не поискал да покаже уверение от ОИК. По тази причина бил изпъден, само че той взел стол и седнал пред помещението. Там почнал да пресреща гласоподавателите и да ги заплашва, като им нареждал по какъв начин да гласоподават.
Любопитното е, че още нощес той е бил арестуван в РУП-Враца, само че по-късно е бил освободен.
Иван Велчев е  криминално проявен. Регистриран е за обири на дърва и други закононарушения. Популярен е в селото като жесток лихвар, който притиска хората, на които е дал заем. Това е и повода живеещите в Девене да треперят от държанието и заканите му.
Точно поради това е необичайно, че брачната половинка му е определена и издигната за кмет от регионалния водач Иван Иванов. Интересно по какви критерии е направено това и каква е изгодата за аления водач от тази скандална номинация. Всички допускат, че не е финансова, но знае ли човек.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР