Факт е, че водата е най-здравословната напитка. Но освен нея

...
Факт е, че водата е най-здравословната напитка. Но освен нея
Коментари Харесай

10 напитки, които трябва да пиете, за да подобрите здравето си

Факт е, че водата е най-здравословната напитка. Но с изключение на нея има още няколко питиета, от които може да извлечете куп изгоди за здравето си. Ето кои са те.

1. Сок от нар

Нарът е непрекъснато възхваляван поради мощните антиоксиданти, които влизат в състава му. Сокът от него може да помогне за попречване на възпаления, сърдечни болести и рак. Но в тази ситуация е значимо да заложите на артикул, за който сте сигурни, че е 100% естествен.

2. Нискомаслено мляко

Нискомасленото и обезмасленото мляко също може да ви набави протеини и други съществени микроелементи. Именно тези млечни артикули са най-хубавият избор, тъй като съдържат доста по-малко количество наситени мазнини от пълномасленото мляко.

3. Зелен чай

Зеленият чай е превъзходен сурогат на кафето. Консумацията му ще ви зареди освен с сила, само че и посредством нея ще набавите на тялото си нужните антиоксиданти.

4. Портокалов сок

Чаша прясно изцеден портокалов сок, употребяван всекидневно, носи куп изгоди за здравето ви. Ако го консумирате в сезона на алергиите, ще минете по-леко през този интервал, ако сте алергични. Това  се дължи на наличието на витамин С, както и на кверцетина, съдържащи се в него.

5. Сок от цвекло

Цвеклото има способността да намалява кръвното ви налягане. Консумацията на сок от него ще ви направи по-енергични. Освен това ще усили притока на кръв към мозъка ви, а това забавя прогресията на деменцията.

Напитката е отлично средство за филтриране на черния дроб поради нулевото наличие на наситени мазнини и високите количества магнезий, калций и желязо в състава си.

6. Растително мляко с какао

Да, какаото също намира място в този лист. То е от изгода най-много на дамите за справяне с менструалните болки поради високото наличие на магнезий в състава си. Но в тази ситуация е значимо да употребявате сурово какао. Разтворете го в бадемово мляко. Подсладете с мед или с малко кленов сироп.

7. Сок от зеле

Зелето изобилства от витамини и минерали, които са от изгода за здравето на костите и червата.

Консумацията на сок от него е отличен метод да си набавите всички тези субстанции.
За да преодолеем и да се възстановим от КОВИД - какво да пием
По време на разболяване от COVID-19, главно би трябвало да пиете вода. Това важи и за интервала на възобновяване, споделя италианският доктор А...
Прочети повече
8. Лимонов сок

Да, вярно прочетохте. Не лимонада, а лимонен сок. Той е потребен за пречистване на черния дроб, за стимулиране на производството на жлъчка и за подкрепяне на храносмилането. А съдържащият се в него витамин С ще ви помогне да подсилите имунната си система.

Най-добре е да стартирате деня си със сока от половин лимон, разперен в чаша хладка вода.

9. Чай от джинджифил

Джинджифилът е отличен лек за всички коремни проблеми. Той облекчава гаденето, обвързвано с бременността и улеснява храносмилането.
Напитките, които предизвикат целулита
Няма жена, която да не се е плашила от целулита. Не са малко дамите, които държат на външния си тип и изпадат в суматоха, когато го видят...
Прочети повече
Може да си приготвите чай от него като накиснете едно или две тънки резенчета свеж корен в чаша гореща вода. Добавете лъжица мед, с цел да туширате пикантния усет на джинджифила.

10. Сок от алена боровинка

Сокът от алена боровинка оказва помощ за попречване на уринарни инфекции. Според изследване неговата успеваемост против инфекции и бактерии се демонстрира в границите на 8 часа след потреблението му.

Но в тази ситуация е значимо сокът да е без наличие на захар. 

Важно: Статията е с информативна цел и не може да замести консултацията с доктор или със експерт по здравословно хранене!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР