Факт е, че този проблем дълго време изобщо не се

...
Факт е, че този проблем дълго време изобщо не се
Коментари Харесай

Всеки Българин Незабавно Да Прочете! Мая Манолова Изрева В Ефир: Подложени Сме На Геноцид!

Факт е, че този проблем дълго време въобще не се признаваше иче сега има страни-членки на Европейски Съюз, които не са склонни да го признаят. Имаме и поддръжката от страна на господин Юнкер. Това съобщи пред Нова телевизия омбудсманът на републиката Мая Манолова.

" Заедно с цивилен организации ние подадохме петиция в Европейския парламент по тематиката. С еврокомисарката по отбрана на потребителите се разбрахме България да стане хазаин на конгрес, да поеме водачеството по тематиката за храните... Поради натиска, който упражняват засегнатите страни и безапелационната позиция на България по тематиката аз предложих и смяна на европейското законодателство по тематиката. Големите мултинационални компании са на ръба на това законодателство. Сега уговорките на търговците и потребителите е наличието да не е нездравословно за здравето, на етикета да са разказани съставките. Но това, което сега стартира Европейска комисия след изказването на Юнкер, е огромни проучвания в цяла Европа. Ще се следи дали една реклама има подвеждаща информация за съставките на продукта, който показва ", разяснява омбудсманът..

" И ще ни убеждават, че включването на подсладители било потребно за жителите, тъй като част от тях били на диета! Това идва да покаже, че борбата в действителност ще бъде доста сериозна ", добави Манолова.

Тя акцентира още: " Предлагаме европейска гражданска самодейност с 1 милион подписи, която да накара Европейска комисия да променизаконодателството. Иначе казано - европейски референдум по тематиката ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР