Факт е, че със състава на кабинета Габровски се хвърлят

...
Факт е, че със състава на кабинета Габровски се хвърлят
Коментари Харесай

Зафиров, БСП: Проектокабинета Габровски няма да го подкрепим нито с първия, нито с третия мандат

Факт е, че със състава на кабинета " Габровски " се хвърлят мостове към целия политически набор с избрани номинации за министри. Но това не трансформира обстоятелството, че това е кабинет на ГЕРБ и е ясно, че той е основан с главното присъединяване на партията и съгласно нас - с персоналното присъединяване на Бойко Борисов. Така че какъвто и да е съставът, той не може да промени нашата позиция да подкрепим подобен кабинет. 

Това разяснява пред Нова тв депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров. 

Кабинет с мандат на ГЕРБ няма да подкрепим, увери той.

По принцип още не е изчерпана опцията за кабинет с първия мандат, тъй като партиите, които смъкнаха държавното управление на Политическа партия, в случай че се обединят, могат да гласоподават за постоянно държавно управление с първия мандат. Ще забележим какво ще стане, уточни той.

А по отношение на опцията същия кабинет Габровски да се предложи като решение за третия мандат, Зафиров изрази опасения. 

Не съм сигурен, че конституционно може да се предложи за повторно същия състав при идващ мандат, уточни той.

Мисля, че подобен проблем има, само че би трябвало да кажат експертите. Но ние като партия нито с първи, нито с трети мандат бихме подкрепили този министър председател с този състав от министри, уточни той.

Утре на гласуването на кабинета всички от нашата политическа мощ ще бъдат в залата, с цел да гласоподават срещу. Не мисля, че кабинет, определен с игра на кворума в Народното събрание, би бил резистентен, уточни той.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР