Факт е, че противопоставянето на президент и премиер рано или

...
Факт е, че противопоставянето на президент и премиер рано или
Коментари Харесай

Доц. Александър Христов: Противопоставянето между президента и премиера рано или късно щеше да се случи

" Факт е, че опълчването на президент и министър председател рано или късно щеше да се случи, тъй като те двамата като функционалности в обществото и в политиката не могат да съществуват като скачени съдове. Те би трябвало да работят настрана, с цел да могат да се разпознават, с цел да могат да се легитимират, с цел да могат да бъдат сполучливи ". Това разяснява в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " доцент Александър Христов от Центъра за разбори и спешни връзки:

" Предвид разделянето в обществото за или срещу военна помощ за Украйна, което е обвързвано с кардинално съществуващите настроения в обществото – русофилски и русофобски, способства за съществуването на разлом в доверието и поддръжката сред президента и държавното управление, само че в последна сметка едно такова опълчване на политически сили, които пазят едната или другата позиция, се случи прекомерно късно.

Много от дълго време трябваше и едните, и другите да заемат ясни позиции. Според мен прекомерно дълго се бавиха. В такава обстановка сме, че с хън – мън доста мъчно могат да се случат нещата. За мен това се случи задоволително късно ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР