Факт е, че първото впечатление е най-важно. Хората правят преценка

...
Факт е, че първото впечатление е най-важно. Хората правят преценка
Коментари Харесай

Как да оставим страхотно първо впечатление?

Факт е, че първото усещане е най-важно. Хората вършат преценка един за различен още на първата среща, в първите няколко минути. Важен е всеки подробност – походката, облеклото, изражението, ръкостискането. Ето по какъв начин да оставим ужасно първо усещане:

Намалете нарцисизма в диалога

Понякога се изкушаваме да споделяме впечатляващи неща за себе си, само че постоянно би трябвало да внимаваме по какъв начин караме другия да се усеща.

„ Насърчавайте другите да приказват за себе си и отговаряйте откровено, без да връщате диалога назад към себе си “, поучава психологът и бизнес съветник Валери Уайт.

Не издавайте безпокойството си

Избягвайте да подлагате новите си познати на разпит . Ако сте изнервени, стремете се да контролирате придвижванията си. И не забравяйте да говорите постепенно - когато сме напрегнат приказваме прекомерно бързо.

Слънчево въодушевление

Трябва да потиснете неприятното въодушевление , когато се запознавате с нов човек. Ако за вас това е просто моментно положение, новите ви познати ще решат, че сте от безконечните мрънкачи.-->

Очите са значими

Ако желаете да опознаете някого, нарушете публикуваните конвенции в езика на тялото и задръжте погледа му за повече от секунда. Съсредоточете се върху контакта с очите, усмивката и позата.
 първа среща ThinkStock/Getty Images
Синхронизирайте се с индивида насреща

Напасването на стойката, гласа, думите и жестове по отношение на тези на нов прочут е от основно значение, тъй като нормално ни притеглят хора, които са тъкмо като нас.

Използвайте комплиментите умерено

Хората обичат комплиментите, само че ги използвайте с мярка - акцентирайте върху достиженията другия човек . Това работи най-добре, когато индивидът е уверен, че не ръсите похвали наляво и надясно.

Коригирайте държанието си

Дори и да сте били ядосани и да сте се държали жестоко, поправете усещането, което сте създали, използвайте възприятието си за комизъм.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР