Факт е, че има оживление покрай антируската реторика, което може

...
Факт е, че има оживление покрай антируската реторика, което може
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: България и Европа са застрашени

Факт е, че има раздвижване около антируската изразителност, което може би ненапълно изяснява визитата на Столтенберг у нас. По всяка възможност диалозите ще са свързани с увеличението на разноските за защита в границите на НАТО. Това съобщи някогашният вицепремиер Ивайло Калфин в утринния блок на Българска национална телевизия във връзка визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

По думите му изтеглянето на Съединени американски щати от редица значими контракти, свързани с обезвъоръжаването, е сериозен проблем.

,,Изтеглянето на Съединени американски щати от такива контракти значи конкуренция във въоръжаването и не виждам никакви вероятности за предоговаряне, а това може да докара до заплаха за България и Европа. Ето за какво Европа би трябвало да бъде по-активен участник в тези договаряния, касаещи потреблението на военна или нуклеарна сила'', акцентира той.

По отношение на визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев в България Калфин уточни, че главният диалог ще бъде за газ и енергетика и добави, че страната ни би трябвало да поддържа Северен поток с претекстовете, които поддържа и Южен поток.

,,Едва ли популистите ще залеят Европа и Европейския парламент. Да, чакам да имат по-висок резултат, само че се надявам да нямат болшинство, тъй като на процедура те не дават решения'', уточни Калфин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР