Факт е, че има изключителни и грандиозни неща, които несъмнено

...
Факт е, че има изключителни и грандиозни неща, които несъмнено
Коментари Харесай

Топ 10 на най-скъпите неща в света

Факт е, че има изключителни и грандиозни неща, които безспорно са скъпи. Факт е също, че някои елементарни и тривиални неща са толкоз скъпи, че е мъчно да се повярва какъв брой скъпи са в действителност. Пура, книга, шах, пиано, писалка, часовник... и така нататък са с такава стойност и цена, че наподобява необикновено. Ето лист с движимости, които наподобяват елементарни, само че си са на невероятна цена.

10. Перо от изчезнала птица Huia

Цена: 10 000 $

Може да е необикновено за елементарния човек, само че едно перо може да бъде толкоз скъпо, че цената му да доближи 10 000 $.Най-скъпото перо в света се намира в Нова Зеландия. Стойността му се дължи на това, че е от изчезнала птица Huia. То се е продало за съвсем 10 000 $ на търг в Нова Зеландия.

9. Пура: Gurkha Black Dragon

Цена: 1 150 $

Пурата може да коства и по-малко от $, само че и много  повече. Като най-скъпата пура в света - Gurkha Black Dragon. Цената й е 1150 $ всяка. Тя идва от Хондурас и ще бъде доставена в кутия, направена от камилска кост. В света има единствено 5 такива кутии.



8. Хотелска стая: Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson в Женева

Цена: 65 000 $ на вечер

Американският град Лас Вегас е най-известният със своите хотели и жилищен потенциал. Тук се намират топ 10 на най-големите хотели в света. Наемите на хотелите се разграничават според от категорията им звезди, като може да варира от 20 $ на вечер до 2000 $ на вечер. Но най-скъпата хотелска стая в света надалеч надвишава това. Тя се намира в Женева, в Royal Penthouse Suite, хотел President Wilson. Тук има 10 стаи с наем от 65 000 $ на вечер.

7. Мобилен телефон: iPhone 5 от Стюарт Хюз

Цена: 15,3 милиона $

Макар и много остарял модел, iPhone 5 е дело на Стюарт Хюз, бижутер от Ливърпул, прочут с изработката на диамантен iPhone 4, платинен MacBook Air и златен iPad 2. Пазарната цена на iPhone 5 със златни и диамантени повърхности е 15,3 милиона $.



6. Пиано: Heintzman Crystal

Цена: 3,22 милиона $

Пианото е относително безценен инструмент, само че най-скъпото такова в света е Heintzman Crystal с цена 3,22 милиона $, създадено в Пекин, Китай.

5. Часовник: Haute Joaillerie от Chopard

Цена: 25 милиона $

Това е по-скоро украшение. Haute Joaillerie, създаден от Chopard, е посипан с най -скъпоценните диаманти, които придават блестяща визия. А до каква степен е съвършен по акуратност, не се загатва.

4. Телевизор: Prestige HD Supreme Rose Edition

Цена: 2,3 милиона $

Prestige HD Supreme Rose Edition, се смята за най-скъпият тв приемник в света. Той е затрупан с ръчно ушита кожа от алигатор. Освен това е посипан със удивително количество диаманти.

3. Земя (недвижими имоти): Токио, Япония

Цена: 1200 $ на квадратен метър



В другите елементи на света цената на недвижимите парцели се разграничава. В Токио Япония цената на земята на квадратен метър е 1200 $. Това се дължи на обстоятелството, че това е Токио е най -гъсто обитаемият град  в света и придобиването на парче земя в Токио е невероятно съвсем.

2: Камера: Susse Freres Daguerreo

Цена: 775 000 $

Susse Freres DaguerreoType се смята за най -скъпата камера в света до момента. Тя е създадена през 1839 година и се счита за най -старата камера в света.

1. Комплект за шах: Чарлз Холандър

Цена: 600 000 $

Този най-скъп първокласен шах е създаден от Чарлз Холандър. Има 320 карата бели и черни диаманти, употребявани при изработката му. Смята се обаче, че доста скоро различен диамантен шахматен комплект, а точно Jewel Royale, ще бъде показан на пазара с цена 980 000 $. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР