Факт е, че и двамата знаят, че силно нестабилните отношения

...
Факт е, че и двамата знаят, че силно нестабилните отношения
Коментари Харесай

Зад топлите жестове на Джо Байдън и Си Дзинпин остават нерешени по-големи и неразрешими проблеми

Факт е, че и двамата знаят, че мощно нестабилните връзки не им служат нито стопански, нито политически.

по-специално, който имаше сложна година в страната с безреден завършек на политиката си за нулев Коронавирус и неуверена стопанска система, има интерес да покаже на хората си, че може да ръководи тези толкоз значими връзки.

Изображение: Снимка: AP < p> Той също по този начин мощно се нуждае от задгранични вложения, с цел да се върне в страната си.

Наистина, китайските държавни медии се въздържаха от нормалните си цялостни рецензии тази седмица и в тирада пред бизнес водачи Си неведнъж загатна другарството, благосклонности и прилики, които страните споделят, единствено за малко се стопират на нормалните предизвестия, че Съединени американски щати би трябвало да стоят настрани от китайските каузи. химикалите са значими, те сигурно бяха „ по-лесните “ проблеми; ниско висящия плод, в случай че желаете.

Изображение: Снимка: AP

Прочетете още международни вести:
Жени и деца избавени от полицията в Хаити
Поне 26 убити и десетки ранени в Китайски огън

По-големите въпроси за Тайван, войната в Украйна, Близкия изток и икономическите наказания остават неразрешими и към момента има голяма степен на съмнение сред тях.

Байдън приветства напредъка след диалозите на Си

Това съмнение може би беше съвършено капсулирано в предсмъртните моменти на конференцията на Байдън, когато той беше запитан от кореспондент дали към момента счита Си за „ деспот “.

„ Вижте, той е....в смисъл, че той е човек, който ръководи страна, която е комунистическа ", пристигна отговорът.

Това е термин, който той употребява на частно събитие през юни, което провокира гнева на Пекин и мъчно е да се види по какъв начин коментарът няма да хвърли облак върху постигнатия прогрес.

Китайският отговор до момента се въздържа от директна рецензия към Байдън, може би повече признаци за това какъв брой доста са желали и се нуждаеше от това стабилизиране.

Но това е също толкоз добър образец, колкото всеки различен, че нещата остават несигурни и елементарно могат да бъдат още веднъж отклонени от курса.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР