Факт е, че държавата буквално се разпада пред очите ни,

...
Факт е, че държавата буквално се разпада пред очите ни,
Коментари Харесай

Мая Манолова: Държавата се разпада пред очите ни

„ Факт е, че страната безусловно се разпада пред очите ни, че отхвърлят да действат цели системи – по този начин е и с водното стопанство, и със опазването на здравето, и с чистотата на въздуха, и с образованието, и с това, че България се е трансформирала в бунище. През последните няколко десетилетия не се влага задоволително в тези браншове, ние лежим на гърба на предните генерации, които са построили тези системи, без да прибавяме нищо. Лошото е, че започнахме и да ограбваме бъдещето на идващите генерации като не се прави нищо по тематиките води, въздух, боклуци, опазване на здравето. Ясно е, че страната е на автопилот, че се ръководи криво-ляво и без мисъл за това по какъв начин би трябвало да се вземат решение проблемите. Властта не е в положение даже да се оправи с проблемите, които самата тя основава – информация Перник, казусът с безводието в Перник е вследствие на злополучие в ръководството, а не на злополучие в природата. Но както виждаме, месеци те не са в положение да се оправят с проблем, който самите сътвориха и у хората се основава усещането, че се обитава във властта поради самата власт, а не да се служи на хората “.
Това сподели в Добрич ръководителят на гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова. Тя добави, че е нужно обединяване на всички, които считат, че повече по този начин не може. И предизвести, че процесите могат да станат необратими и ще е невероятно да се поправят всички тези системи. Манолова разчита на обединяване на всички, които стоят зад демократични полезности, зад господство на закона, зад почтени избори, зад свободата на словото, зад свободната пазарна стопанска система, зад правата и свободите на българските жители и против властническото ръководство, едноличната власт и посредствеността.
Манолова се срещна с инициативния комитет против изследването и добива на шистов газ и с миньори от „ Евроманган “ край Оброчище. Тя напомни, че концесионерът на най-голямата манганова мина в Европа не си извършва концесионния контракт, десетки са служащите, които не са си получили заплатите, не са внасяни осигуровки и въпреки мината да не действа, продължава да я стопанисва. Тя прикани Главна ревизия по труда да си влезе във функционалностите по заведеното преди година дело за неплатежоспособност на „ Евроманган “, с цел да могат служащите да си получат шестте заплати, които им се поставят.
Манолова насочи неприсъствен въпрос към министъра на енергетиката дали е обикновено концесионерът да има лиценз за рандеман на манган, откакто мината е доведена до банкрут.
По-късно тя се включи в митинга против утвърждението на СЕТА.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР