Факт е, че България се справя изключително добре с опазването

...
Факт е, че България се справя изключително добре с опазването
Коментари Харесай

Холандският външен министър за Шенген: Прогресът на България е впечатляващ, но не е достатъчен

Факт е, че България се оправя извънредно добре с опазването на външните граници на Европейски Съюз. Споделихме, че е извънредно време е България да се причисли по въздух и море в Шенгенското пространство. Споделяме и мнението, че Шенген би трябвало да се реформира. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на конференция сле среща с холандския външен министър Стеф Блок, съобщи кореспондент на Novini.bg

Ние разбираме това предпочитание, само че се надявам, че и вие ще разберете, че и холандският народ би трябвало да е убеден, че ще има извънредно мощен и праволинеен надзор на външните граници преди да одобри България в Шенген. Впечатлен съм от постигнатия напредък. Министър-председателят ми сподели многочислени фотоси от оградата по границата, само че има още една част, обвързвана с граничния надзор – по какъв начин се оправя държавното управление с корупцията, с трафика на хора. Трябва да има по-стриктна система в това отношение, съобщи Стеф Блок.

Винаги има място за усъвършенстване, само че България демонстрира, че охранява външните граници. Само от началото на годината има 100 каузи против трафиканти на хора. Мисля, че в действителност се оправяме повече от добре. Надявам се Холандия напълно скоро да вземе решение в интерес на България, уточни Захариева.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР