Fairphone има модулен дизайн с компоненти, които потребителят може да

...
Fairphone има модулен дизайн с компоненти, които потребителят може да
Коментари Харесай

Fairphone елиминира цикъла „купи-използвай-изхвърли”


Fairphone има модулен дизайн с съставни елементи, които потребителят може да подменя
(снимка: Fairphone)

Е тичен смарт телефон Fairphone 3+, създаден от едноименната компания, предлага усъвършенствания на софтуера и камерата на своя предходник дружно със доста нарастване на използването на рециклирана пластмаса.

Както и при другите си устройства, Fairphone употребява модулен дизайн с съставни елементи, които потребителят може да подменя. Така счупени или остарели съставни елементи могат да се подменят, без да е належащо да се купува напълно нов телефон, заяви.

Fairphone 3+ работи под ръководство на Android 10, има осемядрен процесор Qualcomm Snapdragon 632 и вътрешен сторидж 64GB, който може да се разшири с карта-памет. Дисплеят е 5,65-инчов FHD+, с 48MP задна и 16MP предна камера.

Новото устройство ще е налично за поръчка от 14 септември. За тези, които надграждат от Fairphone 3, офертата е да си купят нов модул за предната и за задната камера. Старите, които бъдат демонтирани, могат да се върнат на компанията за преработване.

Според основния изпълнителен шеф на Fairphone Ева Гууенс, новата версия на телефона съдържа 40% рециклирана пластмаса – такава, която към този момент е била използвана, спрямо 9% в предходната версия на телефона.

Fairphone 3+ има 5,65-инчов FHD+ екран, с 48MP задна и 16MP предна камера
(снимка: Fairphone)

Гууенс също по този начин акцентира опцията за прибавяне на усъвършенстваната камера към предходния модел. Актуализациите в този хардуер са основна причина потребителите да надстройват своите телефони, счита тя.

„ е идната ни стъпка в оправянето с непрекъснатия цикъл „ купи-използвай-изхвърли ” при устройствата ”, изясни Гууенс. „ Показваме на потребителите и промишлеността, че не е нужно да купувате нов телефон, с цел да получите ъпгрейд, или да изхвърлите телефона, тъй като една част се е развалила ”.

Също по този начин Fairphone демонстрира на производителите на телефони друг метод към дизайна: „ Не е належащо да създавате нов модел, когато можете да вградите нови, усъвършенствани модули ”, споделят от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР