Facebook всеки ден избира печалбата пред сигурността на потребителите си.

...
Facebook всеки ден избира печалбата пред сигурността на потребителите си.
Коментари Харесай

``Facebook вреди на децата, разпалва конфликти, обезсилва демокрацията`` |

Фейсбук всеки ден избира облагата пред сигурността на потребителите си. Лидерите на компанията са наясно, че има способи да създадат Фейсбук и Instagram по-безопасни, само че избират да поставят  големите си облаги пред човешките права.

Това съобщи през днешния ден Франсис Хоугън по време на чуване в Европейския парламент. Преди месец някогашният продуктов управител на компанията направи, показващи, че Фейсбук се употребява за разпространяване на ненавист, принуждение и дезинформация.

Франсис Хоугън благодари на Европейския парламент за желанието да се изправи против една от " най-сериозните закани " за правата на жителите на Европейски Съюз:

" Присъединих се към екипа на Фейсбук, тъй като мислех, че компанията има капацитета да демонстрира положителното от хората. Днес съм тук тъй като имам вяра, че Фейсбук вреди на децата, разпалва спорове, обезсилва демокрацията и заплашва гражданските общества ", съобщи тя. 

Според нея демократичните страни би трябвало да създадат това, което постоянно са правили, когато дейностите на пазара са в спор с ползите на хората и публичния живот:

" Демократичните общества би трябвало да се намесят и да вкарат ново законодателство. Благодарна съм, че Европейски Съюз приема проблема доста съществено. Надявам се, че това ще даде образец и на други страни, в това число и моята. Това е опция за свързване на бъдещето на технологията с демокрацията. "

Хоугън работи в областта на продуктовия онлайн мениджмънт от 2006 година насам, преди Фейсбук е работила и за гигакомпаниите Гугъл и Yelp. 

" Заради опита си имам база за съпоставяне по какъв начин всяка от тези компании подхожда към проблемите. Решенията на управлението редовно подклаждат разделянето и омразата, тъй като - както самият Зукърбърг е казвал - изявленията, съдържащи спорно наличие, събират повече реакции. Изборите, които Фейсбук прави, са същински проблем за психическото здраве на децата, най-вече на подрастващите девойки. "

По думите на Франсис Хоугън никой извън Facebook не е наясно какво тъкмо се случва вътре в компанията. Тя е безапелационна, че е нужно да има цялостна бистрота на информацията за логаритмите на Фейсбук:

" Разкриването на тази информация е същински риск за мен. Все още имаме време да действаме, само че би трябвало да го създадем в този момент. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР