Facebook вече няма да премахва публикации, в които се твърди,

...
Facebook вече няма да премахва публикации, в които се твърди,
Коментари Харесай

Facebook: Вече не са забранени публикациите, че коронавирусът е човешко дело

Фейсбук към този момент няма да отстранява изявления, в които се твърди, че коронавирсът е основан или създаден от индивида, съобщи представител на компанията пред POLITICO предходната седмица. Това е ход, с който платформата признава възобновения спор за произхода на вируса, написа изданието. 
Рязката смяна в политиката на Фейсбук идва в подкрепа  на Вашингтон за по-пълно следствие на произхода на Covid-19, откакто Wall Street Journal заяви, че трима учени от Института по вирусология в Ухан са били приети в болница в края на 2019 година със признаци, съответстващи на Covid-19. Констатациите укрепиха дебата за по този начин наречената доктрина за приключване на болестта от лабораторията в Ухан, в миналото отхвърлена като тайна.
Президентът Джо Байдън съобщи в сряда, че е наредил на разследващите служби да „ удвоят “ напъните си за определяне произхода на ковид и да рапортуват разкритията си до 90 дни. Байдън разясни, че новото следствие за произхода на Covid-19 ще е дефинитивно за това „ дали е зародил от човешки контакт със инфектирано животно или в резултат на лабораторен случай “. 
Но напоследък фокусът беше върху концепцията, че вирусът може инцидентно да е „ избягал " от лабораторията, а не че е основан от човешка ръка или преднамерено пуснат - теории, които в този момент към този момент още веднъж могат да се популяризират във Фейсбук. Генетичните проучвания на вируса са разкрили дефекти в протеина, който той употребява, с цел да се свърже с човешките кафези. Това са функционалности, които някой, който се пробва да сътвори биооръжие, евентуално би избегнал.
Фейсбук разгласи през февруари, че е разширил листата на изявленията, съдържащи заблуждаващи здравни теории и догатки и че ще отстранява от платформите си всички постове, които настояват, че „ COVID-19 е основан или създаден от човек “. Техническият колос непрекъснато актуализираше своите политики против подправена и подвеждаща информация за ковид. След непрекъснати съвещания с световните здравни служби настоящият лист на развенчаните изказвания, които ще бъдат махани, растеше.
Но в сряда представител на Фейсбук съобщи, че теориите за произхода на ковид към този момент са извадени от забранителния лист заради нови диспути за корените на пандемията.
„ В светлината на продължаващите следствия за произхода на COVID-19 и след консултация с специалисти по публичното здраве, ние към този момент няма да отстраняваме от нашите приложения изказвания, че COVID-19 е основан “, съобщи представителят в изказване по имейл. „ Продължаваме да работим със здравни специалисти, с цел да сме в крайник с изменящия се темперамент на пандемията и постоянно да актуализираме нашите политики при появяването на нови обстоятелства и трендове. “
В началото на годината и други обществени медии, в това число Twitter, обявиха, че подвеждащите изказвания за произхода на вируса нарушават политиката им, само че в този момент от Фейсбук първи признаха, че още веднъж връщат на дневен ред като евентуална теорията за приключване на болестта от лабораторията в Ухан.
Twitter към този момент ще поддържа цензурата по тематиката. Представител на плаформата декларирал за POLITICO, че Twitter продължава да „ работи в тясна консултативна връзка със международните органи за публично опазване на здравето “ по въпросите на дезинформацията по отношение на ковид.
Говорител на YouTube пък удостовери в изказване в четвъртък, че изказванията за вирус, основан от човешка ръка или пуснат на независимост поради лабораторна злополука, не нарушава политиките на платформата, тъй като към момента „ не е реализиран консенсус " по отношение на произхода му. Така че политиката на компанията остава непроменена.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР