Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE

...
Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Коментари Харесай

The Elder Scrolls VI няма да излезе за платформата на PlayStation

Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Когато става дума за ексклузиви, то Sony са били постоянно най-малко с едни гърди пред Xbox. В така наречен „конзолни войни“, PlayStation несъмнено печелят, само че това може да се промени скоро.

Когато в края на предходната година Microsoft Zenimax Online Studios това не беше просто ловък бизнес ход от страна на редмъндския колос. Това беше изрично декларирана упоритост за бъдещето на компанията в гейм пространството. С придобиването на гейм конгломерата, Microsoft се снабди с бъдеще, каквото без подозрение имат Fallout, Doom, The Elder Scrolls, Wolfenstein. В компанията бяха привнесени голям гений и експертиза в света на видеоигрите, а огромният провинен за това попадение се назовава Фил Спенсър, който оглавява Xbox звеното. За PlayStation и хората, които избират конзолата на Sony, като способ за игра, това се яви опасност. И тя стартира да се материализира.

Две от най-големите игри, които се чакат от мнозина в близко бъдеще – Starfield и The Elder Scrolls 6 – няма да участват в каталога на PlayStation Store. Това излиза наяве от думите на самия Спенсър пред GQ. И до момента в който за Starfield това беше известно, то това към този момент е публично и за второто заглавие.

Но за Спенсър, това решение е разумно предвид на запазването на цялостното преживяване в екосистемата на Xbox, което включва Game Pass и Xbox Live, облачният гейминг. „Не става дума за наказване на някоя друга платформа. Аз надълбоко имам вяра в това, че всички платформи могат да порастват. Но с цел да си в Xbox, аз желая да може поднесем целия пакет на това, което имаме. И това важи в особена степен, когато приказваме за The Elder Scrolls VI. Това важи за коя и да е от поредиците ни“, Спенсър.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР