Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE

...
Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Коментари Харесай

DENUVO с разяснение за проблемите през почивните дни

Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
През отминалите почивни дни десетки геймъри не са съумели да играят обичаните си занимания тъй като доста игри просто отказали да започват, предава PC Gamer. Коренът на казуса бил антипиратската отбрана DENUVO и пропуск на компанията.

През миналия уикенд се появиха голям брой мнения в Интернет от гневни геймъри за това, че игрите им не започват. Става дума за сериозен брой игри, сред които Guardians of the Galaxy и Football Manager 2022, Wolfenstein Youngblood, Mortal Kombat 11 и други Появиха се спекулации за същинската причина за проблемите.

По страниците на Steam и ResetEra се появи откритието за това, че домейнът, посредством който биват удостоверявани законните активации на игрите не е бил подновяван. Срокът за използването му е изминал още в края на септември тази година и очевидно в края на предходната седмица е завършил гратисния интервал в границите на който е можело да бъде възобновен. Все отново DENUVO се оправят с казуса и в понеделник, Codefusion още веднъж работи.

PC Gamer са отправили и питане към компанията зад DENUVO, с цел да схванат повече за обстановката, откъдето твърдят, че работят по това сходни произшествия към този момент да не се случват.

„Домейн на Denuvo не можеше да бъде доближат през вчерашния ден следобед“, пишат в писмо до медията през вчерашния ден Denuvo. „Проблемът беше отхвърлен, откакто бяхме известени от нашата автоматизирана система за надзор. След поправката, към този момент няма каквито и да е било ограничавания за геймърите. Denuvo работи по внедряването на спомагателни усъвършенствания, с цел да избегне сходни интервали на неактивност в бъдеще“.

Антипиратската отбрана на DENUVO е едно от най-мразените неща от геймърите през днешния ден. PC Gamer напомня и последния път, в който технологията навлече справедливия яд на хората. По-рано тази година стана ясно, че Resident Evil Village върви доста по-гладко без Denuvo, който съгласно някои предизвиква забиване на моменти в играта. От Denuvo несъмнено отхвърлиха DRM технологията да е отговорна за това. Отново тази година се появи информацията, че някои игри с Denuvo не се започват под процесорите на Intel Alder Lake.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР