Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE

...
Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Коментари Харесай

Gigabyte станаха жертва на рансъмуер атака за пореден път

Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Мрежата на тайванската компания Gigabyte Technology стана жертва на рансъмуер офанзива за повторно тази година. Предишната офанзива към компанията, известна най-много с създаваните от тях дънни платки, преносими компютри и графични карти, беше извършена, когато системи на компанията бяха похитени от хакери, разпространяващи криптовируса RansomЕXX. Сегашната офанзива е извършена от различен престъпен колектив, разпространяващ рансъмуер с името AvosLocker. Създателите на зловредната стратегия се появиха в даркуеб форумите, с цел да търсят сътрудници, които да им оказват помощ с разпространяването на AvosLocker през юни тази година.

Киберпрестъпниците са разгласили и доказателство за триумфа на офанзивата им към Gigabyte в Интернет. Според PrivacySharks, измежду данните, които са откраднали хакерите участват имена и пароли, информация за заплащането на чиновниците на компанията, елементи за кредитни карти и други Откраднати са също по този начин документи, свързани с връзките сред Gigabyte и компании, като Barracuda Networks, Blizzard Entertainment, Black Magic, Intel Corp., Kingston Technology Corp., Amazon.com. Публикуван е и файл със лист на директориите, до които са стигнали хакерите. Действията им се отклоняват от обичайните способи на „двойното изнудване“, защото множеството офанзиви през днешния ден, свързани с сходни дейности нормално крадат не толкоз значима информация.

PrivacySharks пред Threat Post, че не е известно до каква степен са съумели да стигнат хакерите, само че в случай че са съумели да се доберат до продуктовите отдели на защитните звена в Gigabyte, то те могат да се снабдят с секрети, които да им разрешат провеждането на офанзиви към веригата за доставка – същинско Ел Дорадо за нарушителите и призрачен сън за консуматори и експертите по сигурност.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР