Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE

...
Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Коментари Харесай

Google налага на милиони потребители задължителна 2FA защита

Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Гугъл има намерение да вкара смяна в метода, по който се вписват в сметките си милиони консуматори на услугите им. Това стана ясно от известие в един от блоговете на Гугъл през тази седмица.

Става дума за проект, който цели да накара 150 000 000 потребителя на Гугъл и 2 000 000 създатели в YouTube да употребяват двустепенна отбрана на регистрациите си още до края на тази година, предава Dark Reading. Както показва и медията, актуалната стъпка е част и от тактиката на Гугъл да разпространява потреблението на мениджъра си на пароли, вграден в Chrome, приложението на Гугъл и Android. Що се отнася до потребителите на iOS, от Гугъл дават обещание, че скоро ще могат да употребяват инструмента им за генериране на пароли в Chrome за всяко едно приложение. И въпреки и да подчертава над това, че сегашния проект цели стягането на сигурността на потребителските регистрации, то евентуално не всеки ще е подготвен към момента да премине към тази смяна. Тя несъмнено няма да се хареса и на такива, които може и към този момент да са подготвени. Знаят го сигурно най-много тези от нас, на които им се е случвало да не получат кода за верификация и то в най-неудачния миг.

„Знаем също по този начин, че 2SV вариантите не са подобаващи за всеки, тъй че работим по технологии, които обезпечават комфортно, надеждно автентикационно прекарване и понижават зависимостта от паролите в дълготраен проект. В момента започваме да постановяваме автоматизирано тази отбрана към сметки в Гугъл, които са конфигурирани с верните настройки за архивиране, тъй че прехода към 2SV да стане по-плавен“, Алдекарим Рахими, колективен продуктов управител за Chrome.

В обособена обява, Гугъл метода, по който ще работи мениджъра на нактивни сметки – услуга, целяща по-добрата отбрана на цифровите регистрации, откакто хората спрат да ги употребяват. Подобни сметки нерядко се употребяват като вектор за офанзива към разнообразни бизнеси, споделя Сам Хефт-Лъфти от службата за отбрана и дискретност на информацията към Гугъл. Последните образци за това се явяват офанзивите към Colonial Pipeline и T-Mobile. Той изяснява по какъв начин може да настроите въпросния управител и да го настроите при положение, че решите, че регистрацията ви е към този момент ненужна.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР