Facebook трябва да предостави данните на десет потребители, които редовно

...
Facebook трябва да предостави данните на десет потребители, които редовно
Коментари Харесай

Германски политик получи право на достъп до данните на лица, отправяли обиди във Facebook

Facebook би трябвало да даде данните на 10 консуматори, които постоянно са разгласили обидни мнения по адрес на депутата от Бундестага Ренате Кюнаст, постанови Конституционният съд на Германия, представен от ДПА.

В продължение на близо три години Кюнаст, която е почитан член на Зелените, води правосъдни борби за откриване на въпросната информация. Тя споделя, че данните са ѝ нужни, с цел да се отбрани от обиди, популяризирани в интернет, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Отне извънредно доста време, спрямо бързината на нещата в цифровия свят, само че по-късно мъчно извоювано решение на съда, всичко приключи с победа ", съобщи Кюнаст.

Авторите на изявленията са отправяли извънредно вулгарни и сексистки обиди по неин адрес. 

Случаят притегли публичното внимание, тъй като съгласно правосъдните разпоредби на по-долна инстанция в качеството си на политик Кюнаст е трябвало да се помири с оскърбителните постове.

Първоначално тя съумя да получи достъп до данните на 12 от лицата, които са я обиждали, а за останалите 10 съдът реши, че не носят наказателна отговорност. Днешното решение на Конституционния съд обаче дава на Кюнаст правото да получи информация за всички 22 създатели на обидни постове по неин адрес. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР