Facebook тества нова система за борба с публикуването на голи

...
Facebook тества нова система за борба с публикуването на голи
Коментари Харесай

Facebook с нова система против порнографията! Иска голи снимки от потребители, за да...

Facebook тества нова система за битка с публикуването на голи фотоси. За задачата обществената мрежа моли потребителите си да изпращат интимни фрагменти, с които логаритъмът за идентифицирането им да бъде модернизиран с уверението, че достъп до тях ще има единствено изкуственият разсъдък.
Новата самодейност на Фейсбук е контрамярка против така наречен " порно отплата " - възмездие посредством издание на голи фотоси на някогашен сътрудник, с цел да бъде компрометиран пред целия свят. Филтриращите системи на обществената мрежа към момента не могат да разпознават такива изображения с задоволително висок % на акуратност (например в случай че индивидът е с прилепнали облекла с физически цвят).

За да подобрят логаритмите на изкуствения разсъдък, който цензурира сходни фрагменти, от Фейсбук са отправили молби към някои консуматори да изпращат свои голи фотоси през приложението Messenger, декларирайки, че това е безусловно безвредно и никой от компанията няма да ги види.

Алгоритъмът основава дигитален отпечатък на фотографията, с цел да предотврати всевъзможни сетнешни опити да бъде качена в обществената мрежа. Процедурата би трябвало да се повтаря за всяка гола снимка, за която съществува риск да се появи в мрежата от някой недоброжелател.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР