Facebook статус на млад рехабилитатор се превърна в една от

...
Facebook статус на млад рехабилитатор се превърна в една от
Коментари Харесай

Масажист разкри във фейсбук мизерната си заплата и го уволниха го

Фейсбук статус на млад рехабилитатор се трансформира в една от най-коментираните изявления, през последните дни. Месут Юркюш е споделил своята унизително ниска заплата от 388 лева в обществените мрежи. Той счита, че това е повода да бъде уволнен от работа.

Ето какво е написал младият мъж във Фейсбук:

„ Учих 3 години за рехабилитация, по-късно учих още 2 години магистратура кинезитерапия. И с копнеж влезнах да работя по специалността. Но трудът на един здравен експерт в България се прави оценка с 388 лева Срам ме е да работя по специалността”.

От управлението на Комплекса за рехабилитация декларират, че мъжът е злоупотребил и повода за уволнението е отсъствие на работа.

„ Бях на цялостен работен ден. Това е действителната ми заплата. Исках хората да схванат какъв брой получава един млад медицински експерт. На идващия ден бях привикан от един чиновник и ми беше казано, че в случай че не изтрия обявата, ще ме уволнят. Аз не го направих. Уволниха ме. Отново написах статус, с цел да опиша станалото”, сподели в ефира на „ Здравей, България” рехабилитаторът Месут Юркюш.

Директорът на "ПРО " ЕАД - Павел баня Христо Чаушев е безапелационен, че възнаграждението на Месут е било 600 лева, а не 388. „ Това е стартова заплата, тъй като той няма никакъв опит по специалността. Освен това получаваше ваучери за храна. Беше му обезпечен и превоз. Причината за неговото освобождение не е обявата, макар че той няма право да популяризира фирмени данни. Мъжът беше уволнен, тъй като постоянно отсъстваше от работа, без да има основателна причина”, съобщи Христо Чаушев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР