Facebook ще се трансформира в компания метаверсия“ в следващите пет

...
Facebook ще се трансформира в компания метаверсия“ в следващите пет
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг очаква Facebook да стане „компания метаверсия“

Facebook ще се трансформира в „ компания метаверсия “ в идващите пет години и тази смела визия за близкото бъдеще е на нейния основател, Марк Зукърбърг.

Метаверсията съставлява онлайн свят, в който хората могат да играят, работят и споделят във виртуална среда, постоянно употребявайки устройства за виртуална действителност.

Главният изпълнителен шеф на най-голямата обществена медия в света разказва явлението като „ въплътен интернет, където вместо да гледаш наличие ти си в него “, написа „ Би Би Си “.

В свое изявление за The Verge предприемачът показа, че хората не трябва да живеят посредством „ дребни, светещи правоъгълници “, визирайки смарт телефоните. Според него едно от приложенията на метаверсията е опцията да влезеш виртуално на 3D концерт, откакто в началото си го гледал на екрана на смарт устройството си.

„ Чувствате се в компанията на други хора, като че ли сте на други места, като имате разнообразни прекарвания, които не бихте могли да имате в 2D приложение или уебстраница “, разяснява Зукърбърг. Той разгласи, че Фейсбук работи по „ безконечен офис “, който разрешава на потребителите да основат идеалното си работно място посредством виртуална действителност.

„ В бъдеще… ще можеш да седнеш като холограма на моя диван или аз ще мога да седна като холограма на твоя и в действителност ще се усеща по този начин, като че ли сме на едно и също място, даже и да сме в разнообразни страни на стотици километри “, сподели той.

Фейсбук влага доста във виртуална действителност, в това число посредством инвестицията от 2 милиарда $ за придобиването на Oculus, която създава VR артикули.

През 2019 година софтуерният колос стартира Фейсбук Horizon – среда, в която потребителите могат да се срещат и да си приказват във виртуални пространства посредством основан аватар благодарение на VR очилата на Oculus.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР