Facebook ще пусне първия си интелигентен часовник още през следващото

...
Facebook ще пусне първия си интелигентен часовник още през следващото
Коментари Харесай

Facebook готви умен часовник с две камери. Защо?

Facebook ще пусне първия си образован часовник още през идващото лято, съгласно The ​​Next Web. Аксесоарът обаче няма да е напълно елементарен. В допълнение към нормалните неща като пулсомер или крачкомер, компанията на Марк Зукърбърг възнамерява да вгради в модела две камери.

Едната ще бъде на екрана - за видео диалози. Втората - на гърба на устройството. Според замисъла на разработчиците с нея потребителят ще може да прави фотоси, когато смъкна часовника от ръката си. За тази цел камерата ще бъде оборудвана с автофокус и ще може да прави фотоси с качество 1080p.

Функционалността на устройството, даже на стадий анонсиране оповестяване, наподобява неуместна - в последна сметка за какво да вършиме фотоси с часовник и да го употребявате за видео диалози, щом имате същите функционалности на смарт телефона?

В допълнение, корпорацията на Зукърбърг към този момент е обвинена в користни цели. Фейсбук има неприятна известност, когато става въпрос за работа с потребителски данни.
Журналистите в сектора не изключват хипотезата, че камерите на часовника ще са следващ опит на компанията да влезе в персоналния живот.

В същото време Марк Шърман, ръководещ сътрудник в информационната организация B&C, има вяра, че включването на камера в часовник е чудесна концепция, която ще разреши на Фейсбук да се открои от конкуренцията - в това число в неравна борба с Apple.

„ Доколкото мнозина към този момент са привикнали да приказват благодарение на часовник, ще бъде по-удобно, в случай че има опция да го доближите до лицето си, тъй че да ви виждат. По този метод интелигентните часовници последователно се трансформират в смарт телефон. Камери в часовниците в действителност липсват, защото това е скъпо устройство и предлага повече функционалности, в допълнение към нормалните вести, поради които би трябвало още веднъж да преключвате на четене в телефона “, споделя специалистът.

Колкото до съображенията, свързани със събирането на персонални данни, то, съгласно Шърман, потребителите би трябвало сами да решат на коя компания са подготвени да се доверят.

Часовникът от компанията на Марк Зукърбърг ще може да реализира достъп до Интернет посредством клетъчна връзка, тъй че приспособлението ще бъде изцяло самостоятелно и няма да има потребност  да работи в тандем със смарт телефон. Първоначално устройството ще работи на операционната система Android, само че в бъдеще Фейсбук възнамерява да сътвори своя лична Оценка за съвместимост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР