Facebook ще предаде днес на американския Конгрес копия на 3000

...
Facebook ще предаде днес на американския Конгрес копия на 3000
Коментари Харесай

Facebook предава на Конгреса данните за руски тролове по изборите в САЩ

Facebook ще съобщи през днешния ден на американския Конгрес копия на 3000 реклами с политически темперамент, оповестени в обществената мрежа от съветски консуматори в интервала към президентските избори в Съединени американски щати предходната година, заяви Ройтерс.

Миналия месец Марк Зукърбърг съобщи, че компанията ще даде тези копия на комисията в Конгреса, проверяваща съмненията за съветска интервенция в изборната акция.

Фейсбук към този момент съобщи данни за тези реклами, купени посредством десетки съветски банкови сметки, на специфичния прокурор Робърт Мълър, който оглавява самостоятелното следствие на съветската интервенция в американските избори.

Москва отхвърля намесата в акцията, която донесе успеха на Доналд Тръмп.

Фейсбук посочи, че копията на рекламните изявления, както и метаданните, като да вземем за пример метода по-който са били таргетирани и обособените им цени, ще бъдат предадени на комисията по разузнаване в Сената и в Камарата на представителите, както и на правната комисия в сената.

Компанията разгласи предишния месец, че политическите изявления, свързани с Русия, са коствали общо 100 000 $. Те са били фокусирани най-много върху полемиките по тематики като имиграцията, расовите въпроси и правата на гей хората.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР