Facebook ще постави на пауза развитието на проекта си за

Facebook ще постави на пауза развитието на проекта си за ...

Facebook слага на пауза проекта Instagram за деца


Facebook ще постави на пауза развитието на проекта си за , обяви ръководителят на услугата Адам Мосери в интервю, пише Wall Street Journal.

Социалната мрежа, която е собственост на Facebook, разработва версия за деца, която ще бъде без реклами и ще позволява на родителите да следят активността на децата си.

“Все още твърдо вярвам, че е добре да изградим версия на Instagram, която е безопасна за подрастващи, но искаме да отделим време за разговор с родители, изследователи и експерти по безопасност, и да постигнем по-голям консенсус относно това как да продължим напред“, допълва Мосери.

Планът на компанията за детската версия на Instagram се сблъска с критики от властите, които се опасяват, че приложението може да вреди на психичното здраве на младите хора. Новата платформа ще бъде проектирана за под 13-годишни. Instagram забранява на деца под 13 години да ползват платформата ѝ, но признава, че много от тях все пак успяват да се присъединят.Още по темата

„Критиците на Instagram Kids ще сметнат това за признаване, че проектът е лоша идея“, пише Мосери в блога на компанията. „Случаят не е такъв. Реалността е такава, че децата вече са онлайн и ние вярваме, че разработването на подходящи за възрастта им преживявания, проектирани специално за тях, е далеч по-добро за родителите от това, което имаме днес“.

Този месец Wall Street Journal писа, че вътрешно разследване, проведено от Facebook, е установило, че Instagram е вреден за значителен процент от младите потребители, но най-вече за момичетата в тинейджърска възраст.

„Ние влошаваме проблемите с възприемането на тялото при една на всеки три тинейджърки“, гласи слайд от 2019 г., който обобщава изследванията сред момичета, които изпитват проблеми.

Източник: investor.bg