Facebook се натъкна на проблеми с властите във Великобритания заради

...
Facebook се натъкна на проблеми с властите във Великобритания заради
Коментари Харесай

Британски регулатор на конкуренцията глоби Facebook


Фейсбук се натъкна на проблеми с управляващите във Англия поради договорката с Giphy
(снимка: CC0 Public Domain)

Фейсбук е санкционирана с 50,5 милиона паунда (70 милиона долара) от английския Орган по конкуренцията и пазарите (CMA). Регулаторът о бвини обществената мрежа в съзнателно нарушение на разпоредбите.

Случаят е обвързван с – услуга за шерване на GIF анимации – от страна на Фейсбук през 2020 година Сделката се проверява от антимонополната работа, заяви.

По-конкретно, CMA съобщи, че Фейсбук не е предоставила информация, пренебрегнала е доста предизвестия и е направила „ съществено нарушаване ”. Компанията, от своя страна, отхвърля каквото и да е съзнателно нарушение на разпоредбите.

Глобата от 50 милиона паунда, която CMA наложи на Фейсбук, е повече от 150 пъти по-висока от предходната рекордна сума, издадена за сходно закононарушение, която възлизаше на 325 000 английски лири.
още по тематиката
„ Това е първият път, в който CMA е открила, че компания е нарушила [нареждане], умишлено отказвайки да даде цялата нужна информация ”, съобщи CMA по отношение на решението си да наложи санкция на колоса в обществените мрежи.

При оповестяване на новината за придобиването, CMA е издала разпореждане, наречено „ първична заповед за осъществяване ”, което лимитира метода, по който работят фирмите, които са обект на сливане; те стават обект на самобитно следствие. Целта на нареждането е да резервира субектите обособени един от различен и конкуренцията посред им, до момента в който следствието завърши.

Антимонополната комисия обаче е на мнение, че Фейсбук не е спазила задължението си през този интервал да дава изискваната информация. „ Като се имат поради многократните предизвестия, отправени към Фейсбук, CMA смята, че неспазването… е съзнателно ”, обявиха от CMA.

Глобата за това нарушаване е 50 милиона паунда. Отделно комисията наложи и санкция от 500 000 паунда поради промяната на основния шеф по регулаторното сходство – два пъти – „ без първо да потърси единодушие ”.

Фейсбук изрично опроверга изказванието, че съзнателно е нарушила разпоредбите. Компанията съобщи, че е спазила всички съществени отговорности, които произтичат от процедурата, и че „ разногласието е към детайлностите ” за това по какъв начин го е направила. Фирмата уточни още, че в последна сметка CMA е одобрила промяната на основния шеф по сходството.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР