Facebook разкри подробности около стъпките, които предприема, за премахване на

...
Facebook разкри подробности около стъпките, които предприема, за премахване на
Коментари Харесай

Facebook срещу тероризма

Facebook разкри детайлности към стъпките, които подхваща, за унищожаване на наличие, обвързвано с тероризъм, оповестява Военновъздушни сили. Ходът е подхванат на фона на възходящия напън от държавните управления към софтуерните компании да създадат повече за сваляването на материали, съдържащи терористична агитация, написа Profit.bg.

Фейсбук заяви, че желае да бъде по-открита за работата, която прави. Компанията добави пред Военновъздушни сили, че употребява изкуствен интелект, с цел да открива фотоси, видеа и текст, свързани с тероризъм, както и подправени сметки. „ Искаме да откриваме терористично наличие неотложно, преди хората в нашата общественост да са го видели “, означи компанията.

Способността на Ислямска страна да употребява технологиите, с цел да радикализира и наема хора, сложи съществени въпроси пред огромните софтуерни компании. Те бяха подложени на критика, че ръководят платформи, употребявани за разпространение на екстремистка идеология и вдъхновяване на хора да правят актове на принуждение.

В последните месеци държавните управления на редица страни упорстваха за повече дейности, а в Европа полемиката се насочва към приемане на закони или регулации. По-рано тази седмица в Париж английският министър председател Тереза Мей и френският президент Еманюел Макрон започнаха обща акция за гарантиране, че интернет не може да бъде употребен като безвредно място за терористи и нарушители.

Фейсбук заяви, че е ангажирана с откриването на нови способи за намиране и премахване на материали и в този момент желае да трансформира думите в каузи. „ Искаме да сме доста открити с нашата общественост за това какво опитваме да вършим, с цел да е ясно, че Фейсбук е в действителност враждебна среда за терористични групировки “, споделя Моника Бикърт, шеф на отдел „ Управление на световните политики “ в обществената мрежа.

Преди време Фейсбук разгласи, че прибавя 3000 чиновници, които ще преценят наличието, маркирано като рисково от потребителите. Но добави, че към този момент над половината от сметките, които отстранява поради поддръжка на тероризма, са били открити от чиновници на компанията.

Социалната мрежа означи, че употребява нова технология за възстановяване на самодейната работа. „ Знаем, че можем да се оправим по-добре в потреблението на технологиите и по-конкретно на изкуствения разсъдък, с цел да спрем разпространяването на терористично наличие във Фейсбук “, посочи компанията.

Автоматичен разбор

Един от аспектите на новата технология е разпознаването на облици. Ако човек опита да качи обвързвана с тероризъм фотография или видео, системите търсят дали тя подхожда на известно преди този момент екстремистко наличие, с цел да спрат появяването им преди всичко.

Втората област е експериментирането с изкуствен интелект за схващане на текст, който може да предизвиква тероризма. Той проучва текст, който преди този момент е бил отстранен поради поддръжка на групировки, като Ислямска страна, и пробва да открива текстови сигнали, че сходно наличие може да е терористична агитация.

Анализът е резултат от логаритъм, който знае по какъв начин да открива сходни постове. Машинното научаване би трябвало да значи, че този развой ще се усъвършенства с времето. Компанията оповестява, че употребява логаритми и с цел да открива „ клъстери “ от сметки или фотоси, свързани с поддръжка за тероризма.

Това ще включва търсенето на сигнали, като да вземем за пример дали потребителят има другари с огромен брой сметки, които са били отстранени поради поддръжка на тероризма. Компанията заяви, че работи и по способи за разкриване на „ рецидивисти “, които основават сметки, единствено с цел да разгласяват терористични материали и да търсят способи да заобиколят съществуващи системи и надзор.

„ Технологията ни ще продължи да се развива, защото терористичната опасност онлайн също се развива. Нашите решения би трябвало да бъдат доста динамични ", сподели Бикърт. Едно от огромните усложнения при автоматизирането на процеса е рискът да бъде свалено наличие, обвързвано с тероризъм, което обаче не го поддържа. Такива са новинарските информации за видео пропагандата на Ислямска страна, които могат да включват текстове или фрагменти.

Докато фотосите със полова корист над деца са неразрешени и могат да бъдат свалени, фотография, обвързвана с тероризъм, като член на Ислямска страна, развяващ байрак, може да се употребява за прослава на даден акт в един контект или да бъде употребена като част от акция за битка с екстремизма в различен. „ Контекстът е всичко “, споделя Бикърт. Компанията оповестява, че логаритмите й към момента не са толкоз положителни, колкото хората в разбирането на подтекста, което оказва помощ за разграничаването на другите категории. Фейсбук е основала екип от експерти, тъй че в този момент има 150 души, работещи съответно за битката с тероризма.

Сред тях са академични преподаватели, някогашни прокурори, някогашни чиновници на правоохранителни служби, анализатори и инженери. Според критиците усложненията могат да са големи за уебсайт с два милиарда консуматори, само че компанията печели милиарди долари от наличие на уеб страницата си и може да употребява повече запаси и повече от най-хубавите си инженери за справяне с казуса.

Фейсбук осведоми, че е почнала да концентрира „ най-развитите си техники “ в битката с тероризма и в този момент счита, че би трябвало да пристъпи към дейности.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР