Facebook пуска платформа за онлайн плащания, която ще се казва

...
Facebook пуска платформа за онлайн плащания, която ще се казва
Коментари Харесай

Facebook революция: Ще изпращаме пари и по мрежата

Facebook пуска платформа за онлайн заплащания, която ще се споделя Фейсбук Pay и последователно ще стане част от всички услуги на компанията. В това число влизат Messenger, WhatsApp и Instagram, осведоми vesti.bg.

Потребителите ще могат да прибавят кредитни и дебитни карти към Фейсбук Pay, както и профили в PayPal. Първоначално платформата ще се употребява от потребителите в Съединени американски щати, за които тя ще е налична още през тази седмица. Чрез нея ще може да се заплащат покупки в приложения и игри във Фейсбук, да се дават дарения за разнообразни дела, както и да се заплащат някои артикули и услуги от определени компании. Ще има и опция за бързо пращане на пари сред потребителите.

Планира се Фейсбук да стартира да уголемява броя сътрудници на услугата, както и да усили броят на страните, които имат достъп до платежната система.

Плащанията от потребителите ще се обработват в партньорство с разнообразни компании, измежду които PayPal, Stripe и други. От компанията прецизират, че Фейсбук Pay е обособена услуга от виртуалния портфейл Calibra, който ще употребява мрежата на криптовалутата Libra.

Данните ще се съхраняват в криптиран тип и ще има спомагателни системи, които да наблюдават за измами и опити за неоторизиран достъп до данните. Ще се следи и да не се вършат опити за заплащания без експлицитното позволение на потребителя. Ще се поддържа и в допълнение равнище на сигурност посредством ПИН код или потребление на биометричните модули за сигурност на устройствата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР