Facebook продължава кампанията си срещу актуализациите на поверителността на Apple

...
Facebook продължава кампанията си срещу актуализациите на поверителността на Apple
Коментари Харесай

Facebook добави нови известия в приложенията си за iOS, след като Apple актуализира политиките си за поверителност

Facebook продължава акцията си против актуализациите на поверителността на Apple за iOS 14, добавяйки уведомление в приложението си за iOS, казващо на потребителите информацията, която събира от другите приложения и уеб страници, с помощта на което „ Фейсбук остава безвъзмезден “. Подобно известие беше забелязано в приложението за iOS на Instagram по-рано.

Технологичният откривател Ашкан Солтани за първи път означи новите изскачащи известия в събота, само че представител на Фейсбук насочи софтуерните медии към обява от блога на компанията от по-рано предходната седмица, която разказва в детайли актуализацията. Компанията се базира на известията като на „ осведомителни екрани “ и съобщи, че Фейсбук е предоставила „ повече детайлности за това по какъв начин използваме потребителските данни за персонализирани реклами “, съгласно обява в блога на Дан Леви, вицепрезидент на Фейсбук за реклами и бизнес артикули.

„ Тази версия на iOS изисква от нас да желаяме позволение за следене на някои данни от потребителските устройства, с цел да подобрим рекламите си. Научете по какъв начин ограничаваме потреблението на тази информация “, се споделя в новия екран в приложенията, озаглавен „ Използваме информацията за вашата интензивност, получена от други приложения и уеб страници, с цел да ви демонстрираме реклами, които са по-персонализирани, да поддържаме Фейсбук безвъзмезден и да поддържаме бизнеси, които разчитат на реклами, с цел да доближат до своите клиенти. “

Новите правила за дискретност на най-новите версии на Ios 14, в това число и Ios 14.5, изискват от разработчиците да получат категорично единодушие от притежателите на устройствата, с цел да разрешат техния идентификатор за рекламодатели (IDFA) да се споделя и събира от приложенията. Съгласно новата политика на Apple разработчиците на приложения към момента могат да употребяват друга информация, която потребителят дава за целенасочена реклама, даже в случай че потребителят се откаже от това да разреши на приложението да го наблюдава, само че тази информация не може да се споделя с друга компания за следене на реклами.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР