Facebook продължава да оглавява класацията за приложения с най-много активни

...
Facebook продължава да оглавява класацията за приложения с най-много активни
Коментари Харесай

TikTok в момента е най-използваното мобилно приложение по света

Facebook продължава да оглавява класацията за приложения с най-вече дейни месечни консуматори

Нов отчет демонстрира, че даже откакто дните на пандемията и локдауна са отминали в множеството места по света, потреблението на мобилни устройства към момента продължава да пораства в Съединени американски щати и в няколко други страни. TikTok сега е най-използваното мобилно приложение по света, а Instagram е най-използваното за последното тримесечие, оповестява.

Проучването е направено от компанията за разбор на приложения Data.ai, като в него са разпознати 13 пазара, в които потребителите прекарват повече от четири часа дневно в потребление на мобилни приложения.

Държавите, в които потребителите прекарват над четири часа дневно в мобилни приложения, са Съединени американски щати, Индонезия, Сингапур, Бразилия, Мексико, Австралия, Индия, Япония, Южна Корея, Канада, Русия, Турция и Англия. Тези статистики се отнасят еднообразно както за потребителите на Android устройства, по този начин и за iPhone.

В три от пазарите, а точно Индонезия, Сингапур и Бразилия, мобилните консуматори са прекарвали даже повече от пет часа дневно в обществените мрежи и други приложения на своите телефони.

Въпреки това отчетът допуска, че пандемията може да е довела до по-дълготрайни промени в потребителските привички и държание за потреблението на приложения. Изглежда потреблението на мобилни устройства, което стана съществена част от всекидневието на доста хора по време КОВИД пандемията, се е трансформирало в по-трайна наклонност, макар че сега хората в множеството страни се „ завръщат назад към естественото “, визирайки завръщане към всекидневието и държанието си преди пандемията.

Анализаторите регистрират по-слабо нарастване във времето прекарвано в мобилни приложения в страни като Китай и Германия. В други страни пък се следят доста по-бавни темпове на растеж на времето прекарвано в мобилни приложения, като да вземем за пример в Мексико, а на някои пазари даже има понижаване на времето, което потребителите прекарват на телефоните си – като да вземем за пример в Аржентина и Турция. Като цяло анализаторите обобщават, че световната картина демонстрира, че времето, което хората прекарват в потребление на интернет приложения, се връща назад към стойностите от 2019-та година, когато към момента не бяхме чували за пандемия.

В актуалното изследване също по този начин са разпознати и най-високо класираните приложения и игри за второто тримесечие на 2022-ра година, измежду които са Instagram, Фейсбук, TikTok и WhatsApp, които са най-изтегляните приложения в низходящ ред, а най-използвани са надлежно TikTok, YouTube, Tinder и Disney Plus. И най-после, Фейсбук продължава да оглавява класацията за приложения с най-вече дейни месечни консуматори, макар намаляването на потребителската си база, което регистрира наскоро, както и свиването в приходите, за което стана ясно по-рано. Социалната мрежа е последвана от WhatsApp, Instagram и Messnger в същата ранглиста.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР