Facebook претърпя хакерска атака на личните акаунти на 50 милиона

...
Facebook претърпя хакерска атака на личните акаунти на 50 милиона
Коментари Харесай

Удариха Facebook: 50 милиона акаунта са хакнати

Facebook претърпя хакерска офанзива на персоналните сметки на 50 милиона души, признаха от компанията, написа The Independent.
Разбиването на кодовете на обществената мрежа значи, че хакерите могат да присвоят персоналните данни на хората и да видят най-секретната им информация, показва изданието, представено от БГНЕС, като се базира на информация от компанията на Марк Зукърбърг.

Става въпрос за приложението " View as ", което разрешава на хората да виждат личните си профили, както биха изглеждали за други хора. Използвайки това, хакерите биха могли да откраднат " предоставената информация ", с което да създадат профилите им незащитени и по-късно да нанесат вреди, твърди Фейсбук.
Компанията е почнала следствие, като към този момент не може да каже по какъв начин е осъществен пробивът и от кого.
Фейсбук изцяло е блокирала функционалността " View as " към този момент, до момента в който възвърне кодовете за сигурност. Става ясно, че от 90 млн. души, ползващи приложението, 50 млн. са засегнатите.

Припомняме, че това е следващият проблем със сигурността, пред който е изправена обществената мрежа. През април тя заяви, че злонамерени лица са употребявали приложението за търсене, с цел да съберат информация за повече от два милиарда консуматори.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР