Facebook предаде чатовете на майка и дъщеря на полицията в ...

Facebook предаде чатовете на майка и дъщеря на полицията в

Facebook предаде чатове на майка и дъщеря, обвинени в незаконен аборт

Facebook съобщи чатовете на майка и щерка на полицията в Небраска, откакто им беше връчена заповед като част от следствие на противозаконен аборт, оповестяват от NBC News. Това демонстрират правосъдни документи.
Разследването е почнало през април
Това е един от дребното известни случаи на предаване на информация от Фейсбук, с цел да помогне на правоприлагащите органи да преследват случай на аборт. В същото време, това е един образец за сюжет, който Експертите по правата на аборт предизвестиха, че ще бъде по-често разиграван, така като всички аборти стават противозаконни в доста щати.
41-годишната Джесика Бърджис се е сдобила с хапчета за аборт
и ги е дала на щерка си Селест, която по това време е била на 17 години. След това майката е помогнала на Селест да погребе плода. Двете дами са упрекнати миналия месец, само че не са се признали за отговорни. Полицията е почнала със сигнал от жена, която се разказва като другарка на Селест, която сподели, че я е видяла да взема първото хапче през април. Съгласно закон в Небраска, абортът е противозаконен 20 седмици след оплождането на яйцеклетката. Данни демонстрират, че Селест е била бременна към 23 седмици.

Разследващите издали заповед през юни за достъп до цифровия живот на майката и дъщерята. Те конфискували шест смарт телефона, седем лаптопа и изискали Фейсбук да съобщи чатовете сред тях.
Предполагаемите чатове,
оповестени в правосъдни документи и забелязани от NBC News, демонстрират консуматор на име Джесика, който написал на консуматор на име Селест инструктции за банкет на “две хапчета с период от 24 часа”.

Фейсбук съхранява множеството потребителска информация в елементарен текст на своите сървъри, което значи, че компанията има достъп до нея, в случай че бъде принудена да го направи със заповед. Фейсбук постоянно извършва настояванията на правоприлагащите органи. От Meta компанията са декларирали, че в чатовете на никое място не се загатва аборт. 

Майката и дъщерята са упрекнати по няколко закононарушения – осъществяване на аборт, укриване на тяло и даване на погрешна информация.

Източник: bg-voice.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg