Facebook планира да стартира няколко нови аудио продукта в опит

...
Facebook планира да стартира няколко нови аудио продукта в опит
Коментари Харесай

Facebook предизвиква Clubhouse с нови аудио формати

Facebook възнамерява да започва няколко нови аудио продукта в опит да се конкурира с добиващата известност обществена мрежа Clubhouse, основана на гласови записи и регистрация след покана от към този момент действителен консуматор.

По думите на Марк Зукърбърг става дума за инструмент, допускащ запис на малко аудио на име “Soundbites ”, внедряване на звукови резултати, виртуални аудио стаи и опция за потребителите да търсят и пускат подкасти, съобщи „ Ройтерс “.

Това навлизане на Фейсбук на аудио пазара е подбудено от неочаквания интерес към Clubhouse, където се записаха редица милиардери и известни персони, в това число изпълнителния шеф на Tesla, Илон Мъск. Към момента обаче приложението е налично единствено за устройства с операционната система iOS на Apple. Изтеглянията ѝ са претърпели към 70% спад през март по отношение на февруари, когато доближиха високи резултати.

Лансирането на “Soundbites ” ще се случи в дините месеци, предстоят и тестванията на функционалността с аудио стаите, която се чака да бъде стартирана през лятото.

За към този момент утвърдилите се обществени медии бързият напредък на Clubhouse беше отлично доказателство за капацитета на пазара. Затова сега, паралелно с Фейсбук, по „ клонинги “ на новата платформа работят Microsoft, Slack, Spotify и Twitter.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР