Facebook отново е в деликатна ситуация след поредния скандал около

...
Facebook отново е в деликатна ситуация след поредния скандал около
Коментари Харесай

Съосновател на WhatsApp: Време е да изтрием Facebook

Facebook още веднъж е в деликатна обстановка след следващия скандал към данните на нейните консуматори и по какъв начин те са били употребявани от анализаторски компании по време на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година Този път обаче компанията има и още един критик. Той е Браян Актън, който е съосновател на приложението WhatsApp. Същото приложение, което през 2014 година Фейсбук купи за над 16 милиарда $.

Огромен скандал - британци манипулирали изборите в Съединени американски щати

Сорос: Фейсбук и Гугъл са опасност за обществото

Сега Актън разгласява къс, само че много явен туит в Twitter. В него е написал просто: "Време е " и е добавил хаштаг с превод "изтрий Фейсбук ", заяви онлайн изданието The Verge.

Фейсбук призна, че от време на време вреди на демокрацията

Актън не дава повече детайлности какво е породило това мнение. Неговото положение се прави оценка на към 6,5 милиарда $, което е посредством най-много на покупката на WhatsApp от Фейсбук.

It is time. #deletefacebook
— Brian Acton (@brianacton) March 20, 2018
За в този момент нито Фейсбук, нито WhatsApp не са коментирали изявлението на Актън. Неговият другар и съосновател на WhatsApp Ян Коум също не е засягал тематиката.

Фейсбук отново трансформира по какъв начин ще избира новините в профилите

Фейсбук би трябвало да се контролира като цигарите

Най-вероятно фирмите или няма да извърнат внимание, или ще заявят, че Актън е в правото си да изрича мнение. В началото на тази година Актън напусна Фейсбук и основа своя фондация. Миналият месец пък стана ясно, че е вложил и 50 млн. $ в конкурентното приложение Signal.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР