Facebook очаква глоба в размер на най-малко 3 млрд. долара

...
Facebook очаква глоба в размер на най-малко 3 млрд. долара
Коментари Харесай

5 млрд. долара глоба заплашва Facebook

Facebook чака санкция в размер на минимум 3 милиарда $ в Съединени американски щати поради свадите с ръководството на персонални данни на консуматори на обществената мрежа, заяви Франс прес.

Федералната комисия по търговията на Съединени американски щати желае да разбере дали компанията е нарушила съглашение от 2011 година, според което Фейсбук се ангажира да опазва персоналните данни и да ги ръководи по транспарантен метод. Тя стартира следствието след експлоадирането на абсурда с приключването на данни към английската компания " Кембридж аналитика " през март 2018 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Фейсбук заяви в официално съобщение, че чака евентуални загуби сред 3 и 5 милиарда $ поради проблемите с персоналните данни. Заради заделените 3 милиарда за заплащане на възможни санкции облагата на компанията за първото тримесечие е спаднала до 2,43 милиарда $. За същия интервал на предходната година Фейсбук е отчел облага от 5 милиарда, означи ДПА.

Социалната мрежа има оборот от 15,1 милиарда за тримесечието (увеличение с 26%), което е малко над упованията. Броят на дейните консуматори се е нараснал от 2,32 на 2,38 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР