Facebook обявиха, че временно прекратяват продажбите на шлема си за

...
Facebook обявиха, че временно прекратяват продажбите на шлема си за
Коментари Харесай

Facebook преустановява продажбите на Oculus Quest 2

Facebook оповестиха, че краткотрайно приключват продажбите на шлема си за виртуална действителност Oculus Quest 2. Причината за това са постъпили към тях недоволства за провокирани раздразнения на кожата на лицето от потреблението му. Компанията се е съгласила на това деяние след връзка с две организации, защитаващи правата на потребителите: Health Canada и Американската комисия по сигурност на продуктите (US Consumer Product Safety Commission, CPSC).

В блога на компанията се декларира, че ще бъде употребявано ново силиконово покритие, което цели да позволи обстановката и да бъдат обновени продажбите на шлема.

От страницата с анонса за това се схваща, че компанията е открила през април, че проблемите, за които са алармирали двете организации, не съществуват. Изглежда обаче това не е тъкмо по този начин, което постанова и изтеглянето на шлема от пазара. От Фейсбук дават обещание, че от 24-ти август ще стартират да доставят безвъзмездни силиконови покрития за Oculus. Те ще бъдат разпратени до всички страни, в които се продава публично новият VR шлем на компанията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР