Facebook обяви, че пуска нова услуга за трансфер на снимки

...
Facebook обяви, че пуска нова услуга за трансфер на снимки
Коментари Харесай

Facebook с нова услуга за трансфер на снимки

Facebook разгласи, че пуска нова услуга за трансфер на фотоси от и в други платформи. Потребителите ще могат с няколко клика да трансферират клиповете и фотосите от един профил в различен, без да се постанова първо да ги изтеглят на своя компютър, съобщи vesti.bg.
Услугата потегля поетапно за потребителите в другите страни, като би трябвало да е налична по целия свят до края на първата половина на 2020 година Първоначално тя е съвместима с Гугъл Photos, като последователно ще се прибавят и други платформи.
Услугата е създадена посредством Data Transfer Project - общ отворен план на ИТ компании, посредством който да улеснят прехвърлянето на информация сред услугите си, когато потребителите изискат това. Фейсбук споделя, че информацията ще е криптирана и ще може да се трансферира след в допълнение въвеждане на паролата.
Новият програмен продукт към момента се тества и по тази причина в началото ще е наличен за стеснен брой консуматори. Те последователно ще стават от ден на ден, като съгласно техните мнения може да се създадат и спомагателни промени в услугата.
Първите консуматори, които имат достъп до новата функционалност, са в Ирландия. Постепенно тя ще става налична и от други страни. Освен това Фейсбук приканва и други компании да се причислят към Data Transfer Project. В плана към този момент вземат участие Apple, Microsoft, Гугъл, Фейсбук, Twitter и други Затова се чака последователно техните услуги да могат по-лесно да трансферират данните на потребителите между тях, както е и едно от условията на европейския Общ правилник за отбрана на персоналните данни (GDPR).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР