Facebook обмисля да ограничи видеата предавани на живо (live-streaming), след

...
Facebook обмисля да ограничи видеата предавани на живо (live-streaming), след
Коментари Харесай

Facebook обмисля да ограничи видеата на живо след атаките в Нова Зеландия

Фейсбук обмисля да ограничи видеата излъчени онлайн (live-streaming), откакто платформата бе употребена по време на набези над две джамии в Нова Зеландия . Главният действен шеф Шерил Сандберг разяснява, че компанията се съгласява с апелите, че " би трябвало да направи повече ", оповестява БиБиСи.

Петдесет души бяха убити в стрелбите в Крайстчърч, а истинското видео на офанзивата бе забелязано 4000 пъти , преди да бъде отстранено. Междувременно, Нова Зеландия реши да преразгледа " несъответстващите " закони за речта на омразата .

Министърът на правораздаването Андрю Литъл изясни, че сегашните закони не се занимават с " злонамерниете и омразни неща, които виждаме онлайн ", и че държавното управление и Комисията по правата на индивида ще показват на оферти до края на годината.
 Facebook не разрешава белия шовинизъм и фракционизъм
Facebook не разрешава белия шовинизъм и фракционизъм

Забраната влиза от идната седмица

Повече от 20 000 души участваха на поклонение в Крайстчърч в петък, с цел да почетат 50-те жертви на стрелбата от 15 март. От десетките ранени, 21 души остават в болница, трима от тях са в интензивно поделение.

" Всички ние във Фейсбук сме съпричастни с жертвите , техните фамилии, мюсюлманската общественост и цялата Нова Зеландия ", написа Сандберг в писмото си до новозеландския вестник.

" Много от вас също по този начин вярно сложиха въпроса, какви онлайн платформи, като Фейсбук са употребявани за разпространяване на ужасяващите видеоклипове от нападението... Чухме противоположната връзка, че би трябвало да създадем повече - и сме съгласни ".
 Съдят Фейсбук и YouTube поради излъчването онлайн на офанзивата в Крайстчърч
Съдят Фейсбук и YouTube поради излъчването онлайн на офанзивата в Крайстчърч

Делото е заведено във Франция

Сандберг разяснява, че " първо, изследваме рестриктивните мерки за това кой може да излъчва онлайн според от фактори като предходни нарушавания на стандарта на Общността ".

Фейсбук изяснява, че по-малко от 200 души са гледали 17-минутното видео от Крайстчърч, до момента в който е било онлайн, а първият потребителски отчет за видеото е пристигнал 12 минути след края му .

Сайтовете на обществените медии се бориха да блокират видеото от офанзива , което бе копирано на уебсайт за различно шерване на файлове 8chan, след което зарежда 1,5 милиона копия .
 „ Фейсбук”: Видеото от терора в Нова Зеландия е гледано 4000 пъти
„ Facebook ”: Видеото от терора в Нова Зеландия е гледано 4000 пъти

По време на предаваното онлайн нападението е било гледано по-малко от 200 пъти

Главният действен шеф не разгласи никакви промени в политикат а, само че очерта по какъв начин обществената мрежа ще укрепи разпоредбите за потребление на Фейсбук Live и ще предприеме повече стъпки за справяне с омразата в своите платформи .

Компанията съобщи, че ще блокира " възхвалата, поддръжка и показване на белия шовинизъм и фракционизъм " във Фейсбук и Instagram от идната седмица. Фейсбук е мощно подложен на критика в Нова Зеландия след нападението поради неналичието на отговор на длъжностните лица.

Комисарят по неприкосновеността на персоналния живот на страната писа на шефовете на Фейсбук предходната седмица, съгласно " Хералд: " Мълчанието ви е засегнатост за нашата тъга ". Фейсбук съобщи, че работи с полицията в Нова Зеландия в следствието.

" Facebook " стяга политическата реклама

Социалната мрежа се готви за изборите за Европейски парламент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР