Facebook на Meta Platform Inc. забрани държавните медии от Русия

...
Facebook на Meta Platform Inc. забрани държавните медии от Русия
Коментари Харесай

Facebook наложи ограничения на руските медии

Facebook на Meta Platform Inc. забрани държавните медии от Русия да популяризират и да си обезпечават доходи от платформата за обществени медии " на всички места по света ".

" Продължаваме също да прилагаме етикети към спомагателни съветски държавни медии. Тези промени към този момент започнаха да се ползват и ще продължат през уикенда ", туитира Натаниел Глайхер, началник на политиката за сигурност на компанията.

Междувременно Twitter спря " реклами в Украйна и Русия, с цел да подсигурява, че сериозната информация за публичната сигурност е нараснала и рекламите не я отклоняват ".

Също по този начин преглежда евентуални случаи на операция и " неавтентично държание " и подхваща " насилствени дейности " против " подправено или подвеждащо обрисуване " на събития.

Русия по-рано ограничи достъпа до Фейсбук поради рестриктивните мерки, наложени от Фейсбук на съветските медии, заяви Федералната работа за контрол на връзките, осведомителните технологии и средствата за всеобща информация " Роскомнадзор ". Този ход идва, откакто платформата за обществени медии ограничи формалните сметки на няколко съветски медии.

" Роскомнадзор " съобщи, че е изискал от Фейсбук да отстрани рестриктивните мерки и да изясни повода за въвеждането им, само че " са пренебрегнали настояванията ".

Агенцията показва, че " Главната прокуратура, в съгласие с Министерството на външните работи, е решила да признае обществената мрежа Фейсбук за забъркана в нарушение на главните човешки права и свободи, както и правата и свободите на съветските жители " и отчасти лимитира достъпа до платформата " в сходство със закона ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР