Facebook, Messenger, Instagram и WhatsApp се сринаха в понеделник (4

...
Facebook, Messenger, Instagram и WhatsApp се сринаха в понеделник (4
Коментари Харесай

Експерт по киберсигурност: Едва ли има изтичане на данни след срива на Facebook

Фейсбук, Messenger, Instagram и WhatsApp се сринаха в понеделник (4 октомври) следобяд. В продължение на часове, десетки милиони консуматори не съумяха да влязат в профилите си. Според уеб сайтове, които наблюдават трафика в интернет, проблемите на трите приложения са почнали още към 18 часа българско време. След това настъпил цялостен срив на услугите. Шест часа по-късно известните приложения възвърнаха работа.

„ Това не е първият срив на Фейсбук. През последните години виждаме неведнъж по какъв начин приложението за известно време не може да дава услуги на своите консуматори. Вчерашният срив обаче е най-дългият по времетраене ”, разяснява специалистът по киберсигурност Любомир Тулев
 6,6 милиарда $ загуба за Зукърбърг след снощния срив на Фейсбук 6,6 милиарда $ загуба за Зукърбърг след снощния срив на Фейсбук
Основателят на Facebook Марк Зукърбърг загуби 6,6 милиарда $ и падна на шесто място в листата на най-богатите хора в света поради година..

„ Причините за него евентуално са доста. Засега има и огромна доза спекулации. Още първоначално се прокрадна концепцията, че става въпрос за „ отвод от услуга ” – този вид офанзива, която видяхме преди месец към Национален статистически институт. Това обаче беше незабавно отхвърлено. Вероятно в тази ситуация става въпрос за мрежови проблем. Инженери към 01:30 излязоха с туит, че в най-голяма възможност това е DNS проблем ”, сподели още той по Нова телевизия.

„ Не можем да кажем, че става въпрос за външен проблем и има приключване на информация. По-скоро е някакъв вътрешен конфигурационен проблем, който са създали инженерите във Фейсбук. Има спекулации, че може да бъде породен и от вътрешен човек ”, добави Тулев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР